Joi, 25 octombrie, la Ateneul Român, Concertul Regal caritabil 2018

0 269

Joi, 25 octombrie 2018, Fundația Principesa Margareta a României organizează, în ziua de naştere a Regelui Mihai I, a unsprezecea ediție a Concertului Regal caritabil. Gala are caracter anual, iar 2018 este primul în an în care evenimentul are loc după trecerea la cele veșnice a regelui.

Concertul se va desfășura în prezenţa Familiei Regale. Vor lua parte membri ai Corpului Diplomatic, personalități ale culturii române, reprezentanți ai societății civile, susținători ai Fundației Principesa Margareta a României, voluntari și membri ai Comitetului Director al fundației.

Muzicieni de renume internațional se reunesc pe scena Ateneului Român, în sprijinul programului național ”Tinere Talente”: violonista Anna Tifu, pianistul Mihai Diaconescu și dirijorul Constantin Adrian Grigore. Pe scena Ateneului va evolua Camerata Regală. Programul evenimentului celebrează ultimii 100 de ani de cultură românească.

Cu o istorie de unsprezece ani, Concertul Regal este unul dintre cele mai longevive și de succes evenimente de strângere de fonduri din România.

Fundația Principesa Margareta a României continuă tradiția Familiei Regale de a susține și promova cultura și talentul românesc. Fondurile strânse din sponsorizările și donațiile atrase la Concertul Regal au însumat peste 1.300.000 de euro și au dezvoltat programul național Tinere Talente. Au fost acordate peste 280 de burse artiștilor aflați la început de drum, care provin din familii cu venituri modeste, iar cu sprijinul mentorilor și a promovării susținute, aceștia au reușit performanțe extraordinare pe plan național și internațional. Fiecare ediție a evenimentului a fost transmisă în direct la tv și radio, în parteneriat cu TVR și SRR, iar evenimentul a fost preluat de toate canalele naționale de știri, audiența depășind anual 5.000.000 de persoane și 250.000 euro valoare media.

Programul Tinere Talente este astăzi recunoscut ca Cel mai bun program de Artă și Cultură din România, la Gala Societății Civile.

La fiecare ediție, concertul aniversar a adus pe scena Ateneului Român cei mai valoroși muzicieni ai momentului și mari orchestre, precum pianistul Dan Grigore (2008), Orchestra de Camera Radio si dirijorul Cristian Mandeal (2009), soprana Nelly Miricioiu, baritonul Yuriy Tsiple şi dirijorul Horia Andreescu (2010), violonistul Remus Azoitei, Orchestra Simfonică a Filarmonicii “George Enescu” şi dirijorul Christian Badea (2011), violonistul Alexandru Tomescu, Ansamblul Stradivarius si dirijorul Gabriel Bebeşelea (2012), violonistul Giuliano Carminola, Ansamblul Stravaganza (2013), pianista Alexandra Dariescu, Orchestra Fundaţiei Principesa Margareta a României și dirijorul Tiberiu Soare (2014), tenorul Teodor Ilincăi (2015), violonistul Roman Kim (2016), dirijorul Tiberiu Soare, pianista Alexandra Dăriescu, violonistul Remus Azoiței și tenorul Teodor Ilincăi (2017).

Leave A Reply

Your email address will not be published.