Iranul se așteaptă ca exporturile sale de petrol să depășească 1 milion de barili pe zi

0 137

Teheran se așteaptă ca sancțiunile SUA să nu reducă exporturile de petrol până la nivelul de mai puțin de 1 milion de barili pe zi, a declarat primul vicepreședinte Eshaq Jahangiri, potrivit agenției de știri IRNA.

În ultimele luni, Iranul a exportat 2,5 milioane de barili de petrol pe zi, a spus Jahangiri. Statele Unite nu pot opri exporturile de petrol iraniene, deoarece nu există nici o substituție pentru acestea pe piață, a remarcat el.

“Astăzi, oficialii americani mint lumea cu privire la prețul petrolului”, a declarat Jahangiri la o ceremonie în capitala iraniană. Dacă SUA ar putea să oprească exporturile de petrol ale Iranului, prețul petrolului va atinge 100 de dolari pe baril, a spus el.

Reamintim că în data de 8 mai, președintele american Donald Trump a declarat că Washingtonul se retrage din JCPOA din 2015 (Planul comun de acțiune, cunoscut sub numele de acordul nuclear Iran) și a promis să reintroducă sancțiunile legate de programul nuclear al Iranului. El a declarat, de asemenea, că SUA este gata să semneze un nou acord în locul JCPOA, dar a stabilit condiții imposibile pentru Iran. Regatul Unit, Germania și Franța au declarat că vor continua să îndeplinească acordul.

Anterior, Departamentul de Stat a declarat că va reduce veniturile din vânzările de petrol către “zero” și a adăugat că sancțiunile împotriva sectorului energetic al țării vor intra în vigoare la 4 noiembrie.

Leave A Reply

Your email address will not be published.