Incident aviatic între Rusia și SUA deasupra Mării Negre

0 267

Potrivit unui comunicat de urgență a Ministerului rus al Apărării, la data de 5 noiembrie 2018, în jurul orei 22.00 o aeronavă de control a spațiului aerian, a observat a posibilă amenințare aeriană deasupra zonei neutre a Mării Negre.Un avion de luptă SU-27 a decolat de la cel mai apropiat aeroport al unității de apărare antiaeriană. Nava rusească s-a apropiat de ținta posibil inamică și a identificat-o ca fiind o aeronavă de recunoaștere a Marinei americane.

”Echipajul de vânătoare a raportat identificarea avioanelor de recunoaștere a semnalelor americane și a escortat nava în afara spațiului aerian al Federației Ruse în conformitate cu toate cerințele de securitate și siguranță internaționale” se mai arată în comunicat.

Potrivit ministerului rus al Apărării, după ce avionul american de spionaj și-a schimbat cursul de zbor departe de spațiul aerian rusesc, avionul rutier Su-27 rus sa întors la baza sa.

Anterior, serviciul de presă al Comandamentului Forțelor Navale SUA-Europa-Africa a lansat un comunicat de presă în care care a spus că o aeronavă americană care zbura în spațiul aerian internațional de deasupra Mării Negre a fost interceptată de un avion rus Su-27 și că interacțiunea a fost ” destul de periculoasă”.  Potrivit armatei americane, Su-27 a efectuat “o trecere de mare viteză direct în fața avionului misiunii, care a pus pe piloții și echipajul nostru în pericol”.

Leave A Reply

Your email address will not be published.