Varianta românească a ”Terminator”-ului se filmează la MCI

0 851

             Dintotdeauna politicul scoate în prim-plan personaje interesante, din toate punctele de vedere. În stilu-mi pamfletar, când spun interesante vă puteți gândi la orice vă trece prin cap, de la personaje grotești ca atitudine, înfățișare sau verbalizare până la personaje diafane, din aceleași perspective precum cele menționate anterior. Mereu politicul va abunda de personaje care au ajuns misterios în poziții cheie sau personaje care deși nu prezintă nimic în afara obedienței sunt puse în situația de a decide pentru și în numele nostru. ”Nimic nou sub soare!”, mi s-ar putea da ca replică, dar totuși uneori, în marea-mi tristețe care mă copleșește când mă gândesc la prezentul și viitorul apropiat al țării, nu pot a nu sesiza strălucirea în ”soare” a unora dintre aceste personaje.

Sub soarele roșu al guvernării PSD, doamna premier și-a mai procurat un scut care să distragă atenția ”populară” care stăruie asupra activității domniei sale. Tehnica manipulării presupune inclusiv distragerea atenției, iar anturajul premierului stăpânește într-o oarecare măsură procedurile acestei tehnici. M-a surprins nominalizarea profesorului universitar Nicolae Hurduc, la Ministerul Cercetării și Inovării (MCI), însă studiind CV-ul și activitatea acestuia mi s-a părut o alegere inspirată. Asta până am aflat despre teoria ”involuționistă” a domnului cu pricina, ajuns ministru nu printr-o întâmplare. Zău așa, nu o înțeleg pe doamna premier, dar îi găsesc circumstanțe atenuante. Sunt două variante:

–         ori este fan al lui Ștefan ‘ăl Măreț sau al răzeșilor lui, pentru că Iașiul are doi miniștri acum, ori a vizitat teiul lui Eminescu din parcul Copou și înciudată pe gramatica și versificația Veronicăi Micle a vrut să demonstreze că ea poate face mai mult pentru Moldova decât a făcut orice moldovean vasluian purificat;

–         ori este fan nedeclarat al sf-ului, pentru că după ce a tolerat un terminator in conducerea MCI, a mai girat un omuleț căzut din viitor, direct la șefia ministerului.

Dar să o lăsăm pe doamna premier că oricum are prea multe pe cap (ce bine că am scris corect și nu am precizat în cap) și să revenim la povestea terminatorilor din MCI. Pentru că românii au mereu ceva de adăugat la orice poveste întâmplată deja pe piață, se preconizează lansarea trilogiei Terminator în variantă autohtonă. Primul terminator românesc, autentic 100%, provine din zona mirifică a Galațiului. Lucian P.(uiu) Georgescu, profesor doctor, cadru universitar și președinte al Senatului universității Dunărea de Jos din Galați, s-a aciuit pe lângă portofoliul ministerial de la Inovare și Cercetare, prima oară ca ministru plin apoi ca secretar de stat în mandatul fostului ministru Nicolae Burnete, al interimatului Viorel Ștefan, iar în prezent în mandatul chimistului Nicolae Hurduc. Nu sunt popă, deși poate scriu ca unul, dar nu mă pot pronunța asupra păcatelor oamenilor, dar sesizarea de mai jos (pe care v-o prezentăm în facsimil), de la care aștept un răspuns din partea MCI în conformitate cu prevederile legii 544/2001, spune ceva despre povestea ursului fără coadă ajuns în preajma stupului propășit la MCI, salivând la borcanul cu miere. Luați de lecturați și după continuăm.

Acum, sincer, nu știu ce așteptări aveți voi de la actualul Guvern sau de la noul ministru al Cercetării și Inovării, dar eu mi-am zis că domnul Hurduc merită să știe pe cine și-a luat ca ghid ministerial la întoarcerea din viitor, mai ales că viitorul nostru sună ca dracu. Apropo, mă gândesc să-l sun pe Nicolae Hurduc și să-l chestionez în legătură cu existența raiului și iadului în versiunea ”Pământul în anul revenirii mele”. La cum îl recomandă pe ministru propriul CV, eu cred că poate să decidă sigur dacă structura ADN-ului domniei sale diferă de structura secretarului de stat de la universitatea Dună(p)rea de Jos. Dacă decizia finală a ministrului va fi ca ambii să facă parte din distribuția trilogiei românești ”Terminator”, atunci îi rog pe această cale să-mi pună o vorbă bună la regizor sau directorul de casting, pentru că m-aș băga ca figurant!…

Leave A Reply

Your email address will not be published.