Handbal feminin: România a învins clar Norvegia, cu 31-23, la EURO 2018

0 220

Naţionala României a învins clar Norvegia, deţinătoarea titlului, cu scorul de 31-23 (18-12), miercuri, la Brest, în ultimul său meci din Grupa D a Campionatului European de handbal feminin – EHF EURO 2018 din Franţa.

Echipa noastră a practicat un joc impecabil, obţinând prima victorie în faţa Norvegiei la un turneu final după o pauză de 18 ani. Naționala României a câştigat grupa şi merge în grupele principale cu maximum de puncte, patru.

Primul sfert de oră al partidei a fost unul echilibrat, cele două echipe alternând la conducere pe tabela de marcaj. România a reuşit să se desprindă, de la 8-8 (13) la 12-8 (17). Jucătoarele antrenate de Ambros Martin au făcut un joc excelent şi diferenţa a crescut la un neverosimil 17-10 (min. 24), pentru ca la pauză scorul să fie 18-12.

Scandinavele au arătat un reviriment în debutul părţii secunde, cu două goluri consecutive (18-14), dar jucătoarele noastre şi-au revenit şi au înscris de trei ori la rând, 21-14 (min. 40). Diferenţa maximă de pe tabelă a fost de nouă goluri în favoarea României, 28-19 (53), astfel că selecţionerul României a utilizat în finalul partidei şi jucătoarele care au evolua mai puţin, dar care au trecut cu brio testul.

Yuliya Dumanska a fost desemnată cea mai bună jucătoare a meciului, având 14 mingi apărate şi un procentaj excelent de 44%.

Reacții după meci:

“Mă bucur din tot sufletul că am reuşit un meci superb împreună cu fetele mele. Ne bucură victoria şi acum ne vom pregăti pentru meciul care va urma. Noi am încercat să facem un joc bun, nu ne-a interesat ce adversar aveam în faţă. Am fost foarte concentrate şi ne bucurăm că am câştigat. Acum ne pregătim pentru grupa care urmează”, a spus Iulia Dumanska, la TVR.

Aşa trebuia să jucăm, nu era altă cale pentru a le învinge. Aveam nevoie de cele două puncte, la fel cum şi Norvegia avea nevoie de ele. Sunt fericit că jucăm la acest nivel. E important modul în care jucăm şi mi-a plăcut încrederea cu care am făcut-o. Va fi greu, iar după trei meciuri va conta şi pregătirea fizică. Urmează Olanda, care joacă de asemenea foarte repede şi trebuie să ne recuperăm foarte bine din punct de vedere fizic. Trebuie să jucăm cu aceeaşi încredere şi cu aceeaşi hotărâre“, a declarat selecţionerul României, la TVR.

“Suntem foarte fericite că am reușit să câștigăm. Am fost supermotivate. E minunat! Mă bucur tare mult că suntem atât de unite. Sper să fim sănătoase, cu o asemenea apărare și o asemenea poartă nu cred că ne poate sta cineva în cale. Visăm la semifinale, dar este o cale destul de lungă. O luăm pas cu pas și cred că putem face ceva foarte frumos!”, a spus după meci Crina Pintea.

“Suntem fericite, aşa cum sunt, cred, toţi românii după acest joc. Le mulţumim tuturor că au fost şi sunt alături de noi. Am fost puţin încordate, dar focusate şi determinate. Am jucat ca o echipă şi asta contează cel mai mult. Cred că norvegiencele şi-au pierdut şi ele încrederea, am simţit că s-au predat pe final. Aşa cum am mai spus, nu contează cine e în faţa noastră, dacă vom continua la fel de unite şi determinate, ajungem departe”, a declarat Melinda Geiger

Au evoluat echipele:

România: Yuliya Dumanska (14 mingi apărate), Denisa Dedu (o minge apărată) – Aneta Udriştioiu (1 gol), Laura Chiper (5), Ana-Maria Dragut (1), Gabriela Perianu, Melinda Geiger (4), Eliza Buceschi (4), Mădălina Zamfirescu, Cristina Laslo (1), Raluca Băcăoanu, Crina Pintea (3), Anca Polocoşer, Cristina Neagu (11), Valentina Ardean Elisei (1), Cristina Florică. Selecţioner: Ambros Martin.

Norvegia: Silje Solberg (o minge apărată), Katrine Lunde (8 mingi apărate) – Henny Ela Reistad (1), Emilie Hegh Arntzen (1), Camilla Herrem (1), Sanna Charlotte Solberg (1), Marta Tomac, Vilde Mortensen Ingstad, Marit Rosberg Jacobsen, Linn Jorum Sulland (4), Kari Brattset (3), Heidi Loke (1), Silje Waade, Stine Bredal Oftedal (1), Malin Aune (5), Veronica Egebakken Kristiansen (5). Selecţioner: Thorir Hergeirsson.

Au arbitrat rusoaicele Viktoria Alpaidze şi Tatiana Berezkina.

Leave A Reply

Your email address will not be published.