Submarinele rusești ar putea să ajungă în Golful Mexic și să șocheze America

0 186

Rusia este capabilă să răspundă apariției distrugătorului american McCampbell în vecinătatea Golfului Petru cel Mare în Orientul Îndepărtat al Rusiei, trimițând submarinele sale în Golful Mexic, dar preferă să îndeplinească îndatoririle de rutină, spune redactorul-șef al Revistei Naționale a Apărării din Rusia, Igor Korotchenko într-un interviu acordat agenției TASS.

Distrugatorul american USS McCampbell miercuri a trecut prin Golful Petru cel Mare din regiunea Primorye a Rusiei și baza Flotei Pacificului din Rusia de acolo. Armata americană a afirmat că scopul operațiunii a fost “a contesta pretențiile maritime excesive ale Rusiei”.

”Și submarinele noastre ar putea să ajungă dintr-o dată  în Golful Mexic pentru a șoca America. Avem forțele corespunzătoare ale flotei noastre de submarine, dar nu facem asta pentru simplul motiv că scopul nostru nu este de a ne prezenta în asemenea mod, ci pentru a respecta întocmai sarcinile primite “, a spus Korotchenko.

El a avertizat că încercările de a intimida Rusia sunt “inutile și fără sens”.

“Rusia și-a desfășurat o politică de sine stătătoare și continuă să o conducă. Ne-am apărat toate interesele și continuăm să facem acest lucru”, a spus Korotchenko.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, USS Campbell nu a venit mai aproape de 100 de kilometri de apele teritoriale ale Rusiei. Călătoria sa a fost monitorizată. Ministerul Apărării a declarat că armata rusă a ținut evidența navei americane. Miercuri seara, distrugătorul american a ajuns la 400 de kilometri de țărmul rusesc, în partea centrală a Mării Japoniei.

USC McCampbell este un al treilea distrugător de clasă Arleigh Burke. Deplasamentul său total este de 9.648 tone, lungime 155 metri, lățime 20 de metri și echipaj 380 de bărbați. Armele sale principale sunt două lansatoare universale cu rachete Mk 41 (96 de compartimente) capabile să lanseze rachete Tomahawk.

Golful Petru cel Mare (Piotr Velikii) este cel mai mare golf al Mării Japoniei, în apropierea țărmurilor rusești. Rusia vede golful drept apele sale teritoriale.

Pe malul golfului Piotr Velikii se afla orașele Vladivostok, Nakhodka, Fokina, Bolșoi Kamen, și cel mai mare port rusesc la Oceanul Pacific – portul de Est.

Leave A Reply

Your email address will not be published.