HENRICK SOLERA, tenorul suedez îndrăgostit de România va concerta la Cluj-Napoca pe 15 decembrie

0 152

RoSwedCham – Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Româno – Suedeză și FEEL SOUND invită clujenii, și nu numai, pe data 15 decembrie 2018, ora 19, la Casa Universitarilor, Sala Auditorium Maximum, Str. N. Kogălniceanu Nr.5, Cluj – Napoca la un concert excepțional de colinde americane.

Soliștii sunt Henrick SOLERA – Suedia, solist invitat, și Mădălina DANCIU, Delia IVAN, Dan TODEA si Ruben CIUNGAN. Acompaniază FEEL SOUND ORCHESTRA ( 35 instrumentiști de elita), Corul MUSICHORUM, al Facultății de Teologie Reformată – Muzică, din cadrul Universității Babeș – Bolyai.

Aranjamentele muzicale, orchestrația Daniel Patrick COHEN (UK)

Dirijorul corului, si orchestrei, Doamna TOADERE KOVACS Dalma.

Pentru doritori biletele se pot achiziționa prin rețelele bilete.ro, entertix.ro, myticket.ro și iabilet.ro.

HENRICK SOLERA, TENORUL SUEDEZ ÎNDRĂGOSTIT DE ROMÂNIA

“Iubesc cu adevărat România, am călătorit destul de mult în ultimul an, am vizitat multe zone ale României și ceea ce mă emoționează de fiecare dată, este cât de frumoase peisaje pot fi întâlnite și cât de frumoasă e natura în această țară, iar  oamenii sunt minunați”

Dar cine este Henrick Solera, și de ce acest interviu?

Va fi invitat special al CHRISTMAS MAGIC – Concertul de colinde americane, eveniment ce va avea loc Sâmbătă 15 Decembrie, ora 19, în Sala Auditorium Maximum, la Casa Universitarilor, în strada N.Kogalniceanu Nr. 5, în Cluj – Napoca.

Pentru cei care nu îl cunosc încă, Solera este un solist internațional, crooner musician și entertainer. Termenul de crooner este epitetul american atribuit soliștilor barbați de jazz, care cântă de obicei acompaniați de o orchestră, band sau de pian. Cântând piesele clasice din repertoriul lui Frank Sintra la fel ca hit-urile contemporane din repertoriul lui Josh Groban și Michael Bublé, o seară de spectacol cu Solera va fi o seară care vă va aduce un surâs pe față, și măcar un cântec în inima voastră. Henrick Solera iubește să își distreze publicul cu deja specificul său “crooner style”, împletind muzica cu comedia, într-un show de neuitat. Energia sa precum și dragostea sa pentru muzică sunt captivante, iubește fiecare minut din show, și este de fiecare data nerăbdător să își implice publicul prezent.

Soundul propus de Solera dă viață soundului specific de old big band, asociat cu soliștii săi preferați, Frank Sinatra, Dean Martin, Michael Bublé, combinând acele sonorități cu propria vocalitate și cu propriile piese.

El a fost sufletul petrecerii, a încălzit atmosfera la evenimente alături de nume internaționale ca și Calvin Bridges (USA), Georgie Fame (USA). Brand-uri internaționale ca Ferrari, Hilton, Maserati știu deja că indiferent de ocazie, Solera dă întotdeauna evenimentelor o notă de strălucire și fast.

Cordial, empatic, un excelent entertainer, cu vocea sa face ca publicul avizat să se simtă când la “Copa” în New York, când la  “The Sands” în Las Vegas! Așa că, relaxați-vă, comandați un cocktail, instalați-vă confortabil și ascultați-l pe Solera!

Încercând să realizez scurtă biografie a solistului, am aflat că e născut în Malmö, Suedia, și-a urmat drumul, întâi în Gothenburg și Stockholm (Suedia), ca mai apoi să trăiască în Byron Bay și Sydney (Australia), Tenerife (Spania), Cannes (Franța), Dubai (UAE), dar și la noi, în Iași.

Timeline-ul, biografia artistică, e impresionantă. La doar șase ani, ia primele lecții de pian. Cântă în cor la opt ani, apoi începe să cânte la chitară, având doar zece ani. Primul band propriu, și primele compoziții la doar treisprezece ani. Un an mai tarziu face primele încercări în jazz guitar.

Urmează cursurile Liceului de Muzică, apoi Conservatorul de Muzică din Stockholm.

La 21 de ani, în 2001 –  Suedia, deschide primul studio propriu de înregistrări. Se mută apoi în Australia, unde studiază music recording. Având 25 de ani.

În ultimii nouă ani este solist vocal full time, cum îi place să se definească.

Dacă e să vorbim despre influențe în cariera sa, lista e lungă: Frank Sinatra, Bobby Darin, Dean Martin, Sammy Davis Jr, Elvis Presley, Andy Williams, Matt Monro, Steve Lawrence, Vic Damone, Nat King Cole, Barry Manilow, Peggy Lee, Michael Bublé, Stevie Wonder, Earth Wind & Fire, Chicago, Peter Cetera, Jussi Björling, Josh Groban, Tommy Körberg, Victor Borge, John Mayer, The Carpenters, The Beatles, Gilbert O’Sullivan, Johnny Mercer. Rămâne însă stilul propriu, maniera proprie de interpretare, și de evoluție în concert.

Ar trebui să îl întrebăm dacă obosește vreodată. Am urmărit harta ultimelor săptămâni. Paris – Dubai – Suedia – Italia –Germania – România.

În tot acest timp își pregătește un album personal, primul album personal, în Los Angeles, album ce va fi lansat în 2019. My first Big Band Orchestra Album, cum ține să precizeze. Să-i urăm succes!

Co – fondator al unei al unei noi record label, SWEDEHEART MUSIC, deschisă cu scopul de a produce și promova muzică axată pe Adult Contemporary, o muzică plăcută auzului, Jazz-ul, adevăratul Jazz care vorbește Sufletului, proiect care are și menirea de a promova scopul caritabil al companiei, acela de a strânge fonduri pentru  o campanie de screening pentru maladiile cardiace la copii, și cercetare în afecțiunile cardiace la copii. O cauză foarte importantă pentru Henrick Solera, câtă vreme el însuși s-a născut cu o afecțiune cardiacă, rezolvată fericit la vârsta de 18 ani, acum fiind pe deplin sănătos.

După câțiva ani de concerte în Orientul Mijlociu, cu precădere Dubai, va avea un sediu de lucru la Paris.

O iubire frumoasă, la fel de proaspătă și astăzi, l-a adus în România, în anul 2016. În primul an sub semnul drumurilor, călătorind permanent între Emirate – Dubai și România, s-a stabilit însă, și începând din Septembrie 2017 locuiește la Iași.

Experiența sa în muzică și entertainment, il face să vadă potențialul uriaș în schimburile culturale dintre Suedia și România, este foarte pasionat, și dornic să promoveze talentele românești.

LFC – Domnule Solera, iată, reveniți în România.Ce anume vă leagă de țara noastră?

Henrick SOLERA – Iubesc  cu adevărat România, am călătorit destul de mult în ultimul an și am văzut multe părți ale României și ceea ce mă atinge de fiecare dată este cât de frumos este peisajul și natura în această țară. Cât de frumoși sunt oamenii. Până să fi venit aici, aveam foarte puține cunoștințe despre România, dar după ce am vizitat-o, sunt fascinat de România și de istoria ei. Pot să văd un viitor minunat aici, știu că oamenii de aici sunt uneori puțin prea prudenți în optimismul lor față de țară, dar România are un potențial atât de mare, pe mai multe niveluri și sunt sigur că într-un viitor apropiat imaginea țării în lume va fi îmbunătățită simțitor în lume, într-un mod pozitiv.

LCF – Călătoriți mult, ați trăit în mai multe locuri, chiar la zeci de mii de kilometri distanță unul față de celălalt. Suedia și Australia, Franța și Emiratele Arabe, România și Statele Unite ale Americii.Cum vedeți evoluția României, ce perspective se întrevăd ?

Henrick SOLERA – Așa este, am trăit în multe părți ale lumii, iar țara voastră este cu siguranță ascendentă. Ori de câte ori călătoresc ca suedez, îmi dau apartenența suedeză, dar în ultimii doi ani am început să promovez și România pe unde am călătorit și am invitat prieteni, familia și asociații în afaceri și le-am arătat cât de frumoasă este această țară.

LCF – O carieră internațională, remarcabilă. Pe unde ați cântat, în ultimii ani? Henrick SOLERA – Am cântat în întreaga lume, dar mai ales de-a lungul anilor în Scandinavia, Franța și Dubai. În Franța, am fost solist vocal angajat permanent al bine-cunoscutului Hotel Martinez, asta în ultimii cinci ani, iar în timpul lunilor de iarnă, am evoluat la binecunoscuta “The Music Hall” din Dubai, la hotelul Zabeel Saray de pe Palm. La Musichall am adus un omagiu epocii Crooner și, de asemenea, am cântat într-un tribut muzical Grease. În România am avut privilegiul de a participa, de exemplu, la Festivalul de Jazz din Ploiești.

LCF – Multă energie, mult dinamism, călătoriți mult, susțineți multe spectacole, ce anume vă dă forța și dacă există o cheie pentru reușită.

Henrick SOLERA – Forța motrice, ceea ce mă mobilizează și pasiunea sunt alimentate de dorința constantă de a antrena publicul și pentru a aduce un zâmbet pe fețele lor”

LCF – La invitația RoSwedCham, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Româno – Suedeză, a Președintei Camerei, Doamna Anca Ciubăncan și a FEEL SOUND, veți fi la Cluj în Decembrie pentru un concert inedit. Ce ne puteți spune legat de aceasta?

Henrick SOLERA –  În ceea ce privește concertul în care voi evolua în 15 Decembrie la Cluj, doresc să mulțumesc RoSwedCham, doamnei Anca Ciubăncan, președinta Camerei, și legat de eveniment vă pot spune că sunt încântat să fac parte din viitorul Concert de Crăciun, CHRISTMAS MAGIC, să mă alătur echipei FEEL SOUND.

Există atât de mult talent cultural în România și este o onoare pentru mine să împart  scena cu acești colegi soliști, și muzicienii talentați. Este momentul potrivit pentru mine să dau ceva înapoi unei țări care mi-a arătat atât de multă dragoste și bunătate în ultimii doi ani.

Aștept cu nerăbdare să aduc bucurie de Crăciun pentru oamenii din Cluj.

Este minunat că prin muzică și cultură și printr-o inițiativă culturală de acest gen, putem da un exemplu pentru ceea ce putem face pentru a evidenția un potențialul comun, pentru a elimina barierele și pentru a arăta cum putem să ne regăsim.Hans Christian Andersen a scris cândva: “Atunci când prin cuvinte nu reușim, muzica vorbește”.

Cred că acesta este un început al unei frumoase prietenii culturale.

LCF – Vor urma așadar și alte proiecte culturale în România?

Henrick SOLERA – Asta cu siguranță, îmi doresc mult acest lucru, vom iniția aceste proiecte împreună cu RoSwedCham și desigur FEEL SOUND o echipă tânără și foarte serioasă.

LCF – Să adresăm o invitație publicului clujean, la acest concert inedit

Henrick SOLERA – Aștept cu drag clujenii și nu numai să fie prezenți Sâmbătă 15 Decembrie, ora 19, la Casa Universitarilor – Sala Auditorium Maximum pentru Concertul de colinde americane CHRISTMAS MAGIC, să cânte alături de noi colindele atât de cunoscute deja, să petrecem o seară magică împreună.

Interviu realizat de Lucian – Călin FLOREA

Leave A Reply

Your email address will not be published.