Parlamentul a decis: amenzi dure pentru tulburarea liniștii publice

0 130

Noua lege prevede amenzi uriașe pentru petreceri private zgomotoase, folosirea de instrumente muzicale sau alte acțiuni care deranjează liniștea publică. Dacă poliția constată că fapta s-a întâmplat o singură dată, persoanele gălăgioase pot fi sancționate cu amenzi între 2000 și 3000 de lei.

Dacă însă fapta se repetă în termen de 24 de ore, amenda se dublează, iar cei vinovați pot face până la 150 de ore de muncă în folosul comunității. Legea prevede și o creștere a amenzilor pentru tulburarea liniștii sau ordinii publice: gesturi obscene, injurii, expresii jignitoare sau vulgare ori amenințări cu violența. Se sancționează cu până la 1500 de lei sau cel mult 100 de ore de muncă pentru comunitate.

Nu doar vecinii sunt toleranți, ci și polițiștii, care spun că nu pot împiedica un eveniment amplu, cum ar fi o nuntă între blocuri. Potrivit legii, liniștea locatarilor trebuie respectată la prânz între 13.00 – 14.00, dar și după ora 22.00 până la 8.00 dimineața. Legea intră în vigoare după ce va fi promulgată de președintele țării.

Leave A Reply

Your email address will not be published.