Despre fericire

0 120

Am citit într-o postare pe Facebook că “omul nefericit este cel care nu-și dă seama că de fapt.. este fericit”. Mulți filozofi improvizați mai “circulă” pe internet.. Adică, după geniul acesta, tu ești fericit, dar nu-ți dai seama de asta. Buun.. Să vedem dacă-i chiar așa..

Când a câștigat Steaua Cupa Campionilor la Sevilla, îți dădeai seama că ești fericit?..

Când a rostit primul tău copil cuvântul “mama”, sau când a reușit să facă primul pas din viața sa, îți dădeai seama că ești fericit?..

Când ți-a comunicat șeful că vi s-a adăugat un premiu la salariu și că vi se dă o săptămână de concediu în plus, ai simțit că ești fericit, sau nu?..

Când ai ajuns în sfârșit cu familia pe malul mării, v-ați întins pătura pe nisip și ai simțit briza mării gâdilindu-ți degetele de la picioare, îți dădeai seama că ești fericit, sau nu?

Când prietena ta pe care o iubeai ca pe lumina ochilor a luat inelul de logodnă pe care i-l cumpăraseși cu sacrificii, te-a privit în ochi și ți-a răspuns: “Da, vreau să trăiesc alături de tine restul vieții mele, devenindu-ți soție!”, ai simțit că ești fericit, sau nu?

Aș putea continua cu exemple din acestea.. Fericirea nu este o părere sau o iluzie. Fericirea nu este un act intelectual. Fericirea este o stare a inimii, o explozie nucleară, o cutremurare a întregii ființe.. Fericirea pur și simplu nu o poți stăvili, nu-i poți pune obstacole înainte! Nu durează o veșnicie, dar când o trăiești, ești conștient de ea, pentru că nu te mai lasă să respiri normal: îți ridică tensiunea, îți triplează pulsul cardiac și te desprinde de pământ! Fericirea este ca un balon plin cu hidrogen: te ridică în aer, te face să plutești..

Unii sunt fericiți din motive materiale, trecătoare. Alții sunt fericiți pentru că Dumnezeu varsă peste ei din Duhul Său Cel Sfânt, cum zice Solomon: “Adevărata fericire este a celor ce se tem de Dumnezeu și se sfiesc de fața Lui”. Dar, fie dintr-un motiv, fie din al doilea, când ești fericit.. SE VEDE!
Dumnezeu să vă picure pe limbă un strop din elixirul fericirii!

(Preotul Sorin Croitoru de la Mantova)

Leave A Reply

Your email address will not be published.