(VIDEO) Sute de mii de oameni au participat la marşul pentru viaţă în Washington

0 272

Sute de mii de susţinători pro-life de pe întreg continentul american au participat vineri la Marşul pentru viaţă organizat în Washington.

Dacă unele publicaţii au făcut referire doar la mii de persoane, jurnalistul Ford Fisher de la News2Share a menţionat pe Twitter faptul că la eveniment au participat între 200.000 şi 300.000 de oameni.

De asemenea, Asociaţia Studenţi pentru viaţă din SUA a realizat un video de tip time laps în care este evidenţiat numărul mare de participanţi.

„Unic din prima zi”

„Unic din prima zi” a fost tema evenimentului care anul acesta a ajus la a 46-a ediţie în SUA. Credincioşii ortodocşi au fost conduşi de Preafericitul Părinte Tihon, Arhiepiscop de Washington, şi Mitropolit al Americii şi Canadei, împreună cu alţi ierarhi şi clerici.

„Alege dragostea, alege viaţa”, “Sunt din generaţia pro viaţă”, au fost câteva dintre sloganurile regătite pe diverse pancarte purtate de participanţii la marşul din Washington. Vicepreşedintele American Mike Pence şi soţia sa, Karen, s-au numărat printre personalităţile care au participat la marşul din 18 ianuarie.

Orice copil este un dar de la Dumnezeu

Președintele Trump  a vorbit participanţilor prin intermediul unei transmisiuni live de la Casa Albă.

El a spus despre marş că este o „mișcare fondată din dragoste, care se bazează pe disctincția și demnitatea fiecărei vieți umane”.

„Când ne uităm în ochii unui nou-născut vedem frumusețea sufletului uman și maiestuozitatea creației lui Dumnezeu. Știm că fiecare viață are valoare și merită protejată”, a spus preşedintele Americii în mesajul transmis cu acest prilej.

El a reiterate că “orice copil este un dar sacru de la Dumnezeu și, așa cum spune și tema Marșului pentru viață, fiecare persoană este „unică din prima zi”. În SUA, prima ediţie a marşului a avut loc în ianuarie 1974.

Leave A Reply

Your email address will not be published.