Ameninţarea teroristă de la Aeroportul Otopeni şi Gara de Nord nu se confirmă

0 316

Ameninţarea cu dispozitive explozive de la Aeroportul Otopeni şi de la Gara de Nord nu se confirmă, în urma verificărilor efectuate, informează marţi seara biroul de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Ameninţare la 112 privind instalarea de recipiente cu gaz sarin pe aeroportul Otopeni şi în Gara de Nord

Un individ a apelat marţi, la ora 17:40, numărul unic de urgenţă 112 ameninţând că a instalat recipiente cu gaz sarin la aeroportul Henri Coandă şi la Gara de Nord, informează reprezentanţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, precizând că la aeroport a fost constituit comitetul de criză, fără a afecta însă programul curselor aeriene.

“În această seară, la ora 17:40, pe numărul unic de urgenţă 112 a fost primită o ameninţare din partea unui individ care pretindea că a instalat recipiente cu gaz de luptă (sarin) la aeroportul Henri Coandă şi la Gara de Nord. Conform procedurilor în vigoare, la aeroport s-a constituit comitetul de criză, care a analizat situaţia şi a decis măsuri în consecinţă, privind efectuarea unor verificări suplimentare în terminalul de pasageri. Programul curselor aeriene, ca de altfel întreaga activitate pe aeroport, nu au fost afectate”, au subliniat reprezentanţii CNAB.

De asemenea, CFR SA anunţă că activitatea feroviară în Gara de Nord se desfăşoară normal, dar trupele speciale fac verificări în urma apelului primit pe numărul de urgenţă.

Leave A Reply

Your email address will not be published.