Rachetele Kinzhal au fost concepute pentru a lovi România

0 157

Într-un interviu în exclusivitate pentru Radio Europa Liberă ( post finanțat de Congresul SUA ), analistul militar rus Pavel Felgenhauer, spune că rachetele Kinzhal, de pe avioanele rusești MIG-31K au fost special create și amplasate pentru a lovi România care găzduiește scutul antibalistic american de la Deveselu.

Românii nu trebuie să se sperie pentru că Rusia nu va utiliza racheta Kinzhal înarmată cu focos nuclear ca să atace România. Racheta hipersonică Kinzhal este destinată neutralizării unor ținte mobile, mult mai importante decât instalația de la Deveselu. Grupările navale de invazie, formate în jurul portavioanelor americane.

Chiar dacă scutul de la Deveselu va fi înarmat de americani cu rachete Tomohawk, cu focoase nucleare, Rusia îl va neutraliza cu alte mijloace clasice. De exemplu instalația de la Deveselu se află la 30-40 km de granița cu Bulgaria…

Racheta Kinzhal este una dintre armele cu care președintele rus Vladimir Putin s-a lăudat în discursul despre starea națiunii susținut la începutul lunii, înainte de alegerile prezidențiale din 18 martie. La acel moment, putin a deschis racheta drept „o armă ideală”, ce face parte dintr-un arsenal de arme „invincibile”.

Și Ministerul rus al Apărării a subliniat ideea că sistemul „n-are egal în lume” și că acesta nu poate fi combătut. Rachetele Kinzhal sunt destinate distrugerii de ținte situate la suprafața solului sau apei. Potrivit BBC News, acest tip de rachetă poate atinge ținte situate la 2.000 de kilometri.

(Valentin Vasilescu)

Leave A Reply

Your email address will not be published.