Oficial american: SUA trebuie să dea prima lovitură Rusiei

0 130

Amiralul american John Richardson a cerut Statelor Unite să continue ofensiva împotriva Rusiei și a Chinei. Potrivit comandantului operațiunilor navale americane, Washingtonul ar trebui să profite de un eventual “prim atac” și, de asemenea, “să meargă pe cartea ofensivei”.

După cum scrie Business Insider, Richardson a subliniat că Rusia și China își măresc puterea forțelor navale și, prin urmare, “devin din ce în ce mai agresive” în oceane. Amiralul a cerut conducerii Statelor Unite să se gândească la modul în care este posibil să “de prima lovitură” împotriva acestor state, astfel încât SUA să poată controla “jocul militar-politic”, pe care Richardson îl compară cu șahul.

Potrivit lui, “ar fi minunat dacă am putea să-i facem pe ruși să răspundă primilor pași” ai americanilor. “Din când în când, jocul pe partea albă a unui tablou de șah este un avantaj”, a spus oficialul american cu rang militar.

Cu toate acestea, el nu solicită izbucnirea imediată a războiului. În opinia sa, importanța răbdării și rezolvarea diplomatică a situațiilor de conflict rămâne incontestabilă.

Membru al Consiliului Federației, Comitetul pentru Apărare și Securitate, Franz Klintsevich, a comentat declarația amiralului american. El a răspuns amiralului american, care a făcut apel la Statele Unite să lovească mai întâi în Rusia. Klintsevich a clarificat că este ciudat să auzi astfel de propuneri, nu de la un pensionar, ci de un militar activ, ocupând unul dintre posturile cheie din armata americană. Potrivit politicianului rus, Richardson ar trebui să înțeleagă ce se poate întâmpla dacă ideile sale ar fi puse în practică. Potrivit lui Klintsevich, situația în care “ofiterii de nivel înalt” nu mai judecă realist și logic, este foarte periculoasă.

Trăim într-o casă fragilă și orice pas aventuros, orice iresponsabil pentru ao reconstrui, pentru a schimba echilibrul puterii este plin de cele mai grave consecințe pentru casa însăși. Și vă rog să uitați de Marea Azovului. O astfel de cifră, dacă după conducerea operațiunilor navale ale Marinei SUA, amiralul John Richardson din Statele Unite, profită de terminologia șahului, nu este, în general, în arsenalul politicii americane “, a subliniat el.

Leave A Reply

Your email address will not be published.