Consiliul de Securitate al Rusiei: SUA pregătesc o invazie în Venezuela

0 225

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrushev, a declarat că Statele Unite, “arătând sarcasm și aroganță față de poporul venezuelean”, impun ajutor umanitar Venezuelei, știind însă foarte clar că acest ”show” va fi respins de puterea legitimă venezueleană anunță Sputnik Internațional.

În același timp, “Pentagonul mărește numărul trupelor în regiune pentru a le angaja într-o operațiune de a-l înlătura de la putere pe președintele Maduro, ales legal”, a spus Nikolai Patrushev.

“Arătând sarcasm și aroganță față de poporul venezuelean, Statele Unite pregătesc o invazie militară într-un stat independent. Transferul forțelor speciale americane în Puerto Rico, aterizarea forțelor americane în Columbia dar și alte acțiuni arată clar că Pentagonul consolidează gruparea de trupe în regiune pentru a-l răsturna de la putere pe președintele în exercițiu Nicolas Maduro, ales în mod legal”, a spus Patrushev.

Venezuela a refuzat să accepte ajutorul umanitar impus de Statele Unite, deoarece înțelege că Washingtonul se pregătește să-l răstoarne pe președintele ales democratic, Nicolas Maduro, a adăugat Nikolai Patrushev.

“Și poporul venezuelean înțelege bine acest lucru. Iată și reacția, refuzul de a accepta încărcătura din țara agresoare și sprijinul pentru președintele lor”, a adăugat Patrushev.

Statele Unite au propus Rusiei să organizeze discuții separate asupra Venezuelei, iar Moscova a fost de acord, dar Washingtonul a început să folosească pretexte prelungite pentru a evita aceste consultări, a adăugat Patrushev.

Leave A Reply

Your email address will not be published.