Un angajat al ambasadei Statelor Unite a încercat să transporte o mină într-un bagaje la aeroportul Sheremetyevo

0 153
Acest lucru a fost raportat la Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse, raportează TASS. Așa cum s-a afirmat în viziunea de politică externă a Federației Ruse, autoritățile americane încearcă să testeze fiabilitatea securității de pe teritoriul Rusiei, organizând în mod regulat raiduri provocatoare ale navelor de război și ale avioanelor pe lângă granițele țării, dar se pare ca au trecut deja la metode mai sofisticate.
Astfel, la intrarea de la terminalul D al aeroportului Moscova Sheremetyevo, în timpul examinării bagajelor ale unui angajat al Ambasadei Statelor Unite un lucrător a descoperit ceva asemănător unei bombe. Imediat, specialiștii au sosit la fața locului și au confirmat că era o mină cu siguranță, dar fără exploziv. Potrivit specialiștilor , urme de explozivi erau încă în interiorul locașului de muniție.
Potrivit Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, angajatul misiunii diplomatice americane părăsea Rusia. După cum s-a stabilit, omul, a dobândit o mină “goală” pentru colecția sa personală. De vreme ce americanul a pierdut zborul, a fost ajutat să reediteze biletul și la 14:35 a zburat spre Statele Unite fără nici o piedică dar, a trebuit să lase mina în Rusia.
“Ambasada SUA a fost imediat informată despre incident de către departamentul liniar al Ministerului rus de Interne de la Aeroportul Sheremetyevo. Sperăm că ne va explica comportamentul angajatului său “, a declarat Ministerul rus de Externe.
De asemenea, ministerul a atras atenția asupra faptului că, având în vedere că, în Statele Unite după atacurile teroriste din 2001 controlul este strict, un angajat al Ambasadei Statelor Unite pur și simplu nu a putut înțelege că a avea o mina în bagaje este grav. Deci, cei din Ministerul rus de Externe observă că, americanul a făcut conștient acest pas.
Ministerul de Externe a menționat, de asemenea, că această persoană are legături directe cu Forțele Armate ale Statelor Unite. Agenția consideră incidentul drept o încercare de provocare împotriva unui mijloc rusesc de transport..

Leave A Reply

Your email address will not be published.