Arhiepiscopul Ciprului: Creștinul nu este veritabil dacă nu își răstignește zilnic firea neputincioasă și patimile

0 132

Arhiepiscopul Ciprului a vorbit duminică în Nicosia despre importanța crucii în viața creștinilor și a subliniat faptul că modul de viață al tuturor celor care doresc să se sfințească trebuie să fie „calea crucii lui Hristos, Dumnezeu-Omul”.

„Pentru a fi ucenic al lui Hristos, trebuie mai întâi să te lepezi de siguranța ta, de asigurarea unui nume bun și a prestigiului tău, să nu mai depindă sensul existenței tale de relațiile sociale”, a spus Preafericitul Părinte Hrisostom în predica din a treia duminică din Postul Mare.

„Să accepți în mod conștient că sensul nu se află în satisfacerea nevoilor tale fizice, ci în întâlnirea și relația internă cu Hristos, prin care orice credincios găsește esența vieții”.

„Creștinul nu este veritabil dacă nu își răstignește zilnic firea neputincioasă și patimile sale, urmând exemplul lui Iisus cel răstignit”.

„Viața creștinului este viața jertfei și oferirii de sine”, a spus Arhiepiscopul duminică, 31 martie 2019.

„Spre deosebire de criteriile seculare actuale, noi trebuie să evadăm în mod conștient în fiecare zi din viața nereușitei, căderii, mândriei, aprecierii, slavei, îmbogățirii egoiste, măririi luciferice și să Îl îmbrățișăm pe Hristos împuns de cuiele sale, acceptând să ne jertfim pentru valorile și idealurile unei vieți superioare, pentru ceilalți și pentru adevăratele lor nevoi”.

În Duminica Sfintei Cruci, Preafericitul Părinte Hrisostom a liturghisit la Biserica Panagia Pallouriotissa din capitala Ciprului.

Leave A Reply

Your email address will not be published.