O echipă de fotbal promovează obiectivele turistice din Constanţa într-un mod inedit

0 143

Catedrala ortodoxă „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”, Biserica îngropată din Istria, castrul din Capidava şi alte obiective turistice din judeţul Constanţa sunt promovate de echipa de fotbal Farul într-un mod inedit: jucătorii vor purta pe tricouri imaginea monumentelor la meciurile oficiale.  

Campania iniţiată de echipa constănţeană a fost demarată „pentru a întări legătura dintre echipă şi comunitatea constănţeană, precum şi pentru a promova la nivel naţional Constanţa ca destinaţie turistică cu multiple atracţii”, se menţionează pe pagina oficială de Facebook a echipei Farul.

Părintele Eugen Tănăsescu a declarat că această campanie este o „iniţiativă lăudabilă” care promovează obiectivele culturale într-o lume secularizată. „Îi felicităm pe cei de la Farul şi îi invităm pe ceilalţi constănţeni să le urmeze exemplul şi să preţuiască identitatea culturală a zonei” a spus părintele Eugen.

Catedrala „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“ din Constanţa a fost construită între anii 1883-1885, fiind prima biserică românească din oraş după Războiul de Independenţă din 1877.

Biserica din Istria, unică în România, a fost inclusă pe lista Monumentelor de patrimoniu din ţara noastră.

Construcţia este în formă de cruce, cu faţa în stil oriental şi a fost sfinţită între anii 1862 – 1864 de către episcopul grec Dionisie del Calpatos, care locuia în Tulcea.

Leave A Reply

Your email address will not be published.