Derby? O farsă sinistră!

0 221

Ce derby! E ca și cum îți inviți iubita la un film romantic, sa zicem ”Nopți albe în Seattle” și în loc de Tom Hanks apare pe ecrane, râgâind, un actor indian care cântă mai oribil decât Inna când face play back. Apoi, ca să te scoți, îți iei iubita de mână și în timp ce spui ”lasă dragă că au fost culorile frumoase pe ecran” o duci la un restaurant care pare ok după denumire. Înăuntru însă, mese de tavernă cu scaune slinoase și lucioase de trecerea timpului, ospătari cu aspect de crescători de porci în Slobozia și miros de cantină studențească. Cam asta a fost derby-ul Ligii 1. Un fals grosolan. Un tablou pe care scrie Picasso dar care reprezintă o pisică cu un pește în gură, operă de artă făcută la nervi de Gigel după ce ”tacsu” i-a interzis să mănânce hot-dog până nu scrie Ana are mere de 100 de ori cu pixul cu gel.

Că Dan Petrescu are o tactică de vardist, cu jucători pe post de agenți de filaj este ok, am înțeles asta. Dar că Teja pare Veronica din filmele Elisabetei Bostan care plânge după traista fermecată nu mai înțeleg. Când ai pe bancă un jucător ca Matei care știe să mângăie balonul pe creștet și să îl trimită la cofetărie ca să dea suporterilor cea mai dulce savarină și tu îl bagi pe Nedelcu ca să închizi jocul înseamnă că undeva este un scurt circuit.

Cu un Coman defazat, mutat parcă din secția turnătorie în sala de proiectare alături de inginere trase prin inel și cu ochelari sexi pe nas, cu un Man inginer agronom ieșit la inspecție pe câmp să vadă grâul abia ieșit dar orb fiindcă și-a uitat ochelarii în Dacia iubitei sale, secretară la primărie e complicată viața. Vorba lui Jean Constantin: Ce e fericirea tovarășe director? În cazul  nostru un fotbal bun, cu un derby care să se joace cu cuțitele pe masă, cu goluri, faze spectaculoase și jucători dispuși la efort. În cazul fotbaliștilor cu aere de staruri o mașină bengoasă, o gagică care să aducă zeci de mii de like-uri pe facebook și un salariu baban plătit de fraierul de patron.

Gigi Becali aruncă din buzunare milioane de euro pe jucători buni din prima ligă dar nu aduce și un antrenor cu experiență care să urnească mașinăria. De ceva vreme Steaua s-a abonat la locul doi și foarte probabil că și acum se va întâmpla același lucru.

Acum este clar și de ce Minteuan a fost schimbat de la cârma echipei ceferiste. De frică! Ca nu cumva echipa din Gruia să o ia pe un drum greșit și să joace fotbal, să iasă la atac. De ce atâta risc? Așa că, pentru ca emoția să dispară, l-au adus pe acest ”Falconeti” al fotbalului, Bursucul defensiv, omul cu lacătul și cheia, sperietoarea spectacolului. Și s-a văzut azi. Zero șuturi la poartă, zero fotbal. Păcat de cei 14.000 de spectatori care au venit la stadion. Au fost înșelați, au fost târâți într-o farsă de zile de mari. Mai lipsea un poster cu Dudelange ca să fie butaforia completă.

CFR și-a băgat în buzunar jumătate de trofeu în timp ce FCSB trebuie să facă incantații pentru ca băieții din Gruia să-și piardă capul pe undeva prin țară. Un scor alb, un ZERO uriaș care arată că fotbalul din România este în prag de ruină. Și ce miros venea de la cantina studențească pe vremuri. Garson, un Gambrinus, începe Insula Iubirii…

Reacții după meci:

”Mai sunt cinci etape, se joacă! Băieții sunt puțin supărați, pentru că au simțit că se putea mai mult. Trebuie să câștigăm meciurile viitoare, să câștigăm cu CFR Cluj acasă și vom vedea ce va fi. Cred că putem evolua cu titlul pe masă, pe un stadion arhiplin. Au fost fanii și acum alături de noi și le mulțumim”, a spus Mihai Teja, la Digi Sport.

Preferam să primesc gol şi să câştig. Meritam cel puţin două puncte în plus, cu FCSB şi Craiova. Dar se pare că norocul a fost înainte să vin eu. Se câştiga cu 1-0, orice şut era gol, Ţucudean dădea gol din orice poziţie“, a spus Dan Petrescu.

“E durerors să vezi un astfel de meci. N-avea cum să ne ia somnul. Suferim când vedem astfel de chinuri ale fotbalului. S-a ajuns la mascarada asta. Râdem, glumim şi spunem că mergem mai departe. E dureros ce se întâmplă în fotbal pentru că exact asta se întâmplă şi cu societatea. Se reflectă în toate domeniile, inclusiv în fotbal. E înfiorător! Sunt două echipe care vor să joace în Europa, să ia bani, dar chinuie fotbalul. Singurele aşa zise faze de poartă au fost nişte întâmplări. Nu se intră în careu. Nişte defensive cinice, mingi aruncate la întâmplare. E dramatic. Nu se uită şi ei la ce se joacă în lume?

Ce să mai zic de antrenori. Te uiţi la săracul Teja, nu are nicio treabă cu dârzenia machedonilor, iar Dan Petrescu e un ciugulitor disperat din fotbal. Are un cinism infiorător…joci doar în apărare, hai că Moutinho s-a mai plimbat prin mijlocul ăla inexistent al FCSB-ului, dar Petrescu s-a remarcat doar prin grimasele alea de supărare.

El jucat la Foggia, era Zeman antrenor, unul care juca ofensiv, dar aici, la CFR, nu văd absolut nimic. E dureros să iei milioane de euro şi să nu înobilezi fotbalul, să fii un distrugător care să aibă randament doar în bancă. El a avut antrenori ofensivi peste tot şi nu se poate să gândeşti acum aşa fotbalul…

Te uiţi la Liverpool cu Chelsea şi după te uiţi la imitaţia asta de aşa zis fotbal.  Latră şi câinele meu la fotbalul ăsta. E jalnic, e durerors. Majoritatea sunt nişte îngrijitori, niştre profitori. Decadenţa nu cunoaşte margini“, a declarat Cornel Dinu pentru gsp.ro.

CFR 1907 Cluj – FCSB 0-0,

Stadion ”Dr. Constantin Rădulescu” ; Spectatori 14.000

CFR Cluj: Arlauskis – Manea, Vinicius, Boli, Camoras – Culio (Moutinho 71), Bordeianu Djokovics (Hoban 89) – C. Deac, Bud (Costache 61), Omrani

Rezerve: Fernandez – Peteleu, A. Mureşan, Hoban, Păun

Antrenor: Dan Petrescu

FCSB: Bălgrădean – Benzar, I. Cristeas, Planic, Moraiss – Filips, Teixeira (Nedelcu 90) – Man, Tănases, F. Coman (Moruţan 69) – Gnohere (Hora 76)

Rezerve: A. Vlad – Nedelcu, Stoian, M. Roman, F. Matei

Antrenor: Mihai Teja

Arbitru: Istvan Kovacs (Carei); arbitri asistenţi: Vasile Marinescu, Mircea Orbuleţ; arbitru de rezervă: Marcel Bîrsan (toţi din Bucureşti)
Observatori: Aron Huzu (Sibiu) – CCA, Mircea Călin (Bucureşti) – LPF

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.