SUA crește tarifele la importurile din China cu 25 %

0 233

Președintele Donald Trump a anunțat recent că Washingtonul va majora tarifele pentru importurile din China  menționând lipsa de progres în negocierile comerciale dintre cele două state, menite să pună capăt războiului comercial de aproape un an.

Președintele american Donald Trump a declarat că se încearcă se încheie un acord comercial între cele două state dar dacă negocierile vor eșua atunci majorarea de tarife pentru import este necesară iar SUA va avea de câștigat câteva miliarde de dolari din această afacere.

Între timp, o notă publicată în Registrul federal a dezvăluit că administrația Trump va majora tarifele pe mărfuri chinezești, în valoare de 200 miliarde dolari, de la 10% la 25% din 10 mai.

Anunțul lui Trump este reevaluare a deciziei sale din februarie, de a nu majora tarifele de la 10% la 25% pentru bunuri chinezești în valoare de 200 de miliarde de dolari, datorită progreselor în negocieri.

Președintele a mai anunțat că va aplica în curând tarife de 25% pentru alte bunuri chinezești în valoare de 325 de miliarde de dolari, el sugerând că măsurile nu vor duce la creșteri de prețuri pentru americani.

Leave A Reply

Your email address will not be published.