(VIDEO – Taraful de la Vărbilău) Eurovisionul mediocrității românești și dinozaurii de la Râșnov

0 361

Concursuri de urlete. Adevărați Tarzani cu pantaloni și fuste vin la microfon și cred că fac spectacol, că ei cântă, că fac artă. Cântă atât de frumos încât și purecii care stau pe alți purici fug în Fiji ca să își salveze urechile și simțul artei. Zdrăngăneli în formă continuată, voci simandicoase, plictisite, false. Voci care vin parcă de la telefonul erotic, guturale. Că așa vrea producătorul, să pară mai sexy, că așa este moda acum, să te scremi cât mai mult, să pari constipată sau constipat, să te vaiți în timp ce microfonul stă în mâna artistului în perfuzii neputând să mai suporte tortura medievală la care este supus. Nu mai avem muzică de mult.

Ce se produce pe la televiziuni este un spectacol cretinoid-infantil presărat cu multă exaltare. Seamănă cu o adunare de artiști la mâna a doua ținută la margine de sat și în care se vând multe gogoși pudrate cu zahăr vanilat. De la momentul penibil marca Inna care a falsat ca o liceană tocilară și paralelă cu muzica la Olimpiada de Iarnă a Tineretului de la Brașov muzica autohtonă se prăbușește în ridicol. Cu mici excepții, foarte mici excepții.

Ratarea de la Eurovision este o cauză a acestei înămoliri a muzicii pop din România. Nu poți pretinde mai mult de la un concurs, fie chiar și unul stupid, bazat pe voturi geo-politice, cu schelălăituri care zgârâie urechea, cu smiorcăeli de virgină supărată. Ester s-a chinuit, a vrut să fie sexy, fatală, zici că era pe scenă ca să agațe vreun milionar trecut de 70 de ani. A fost penibilă. De fapt a fost la fel ca melodia pe care a încercat să o lălăie pe scenă. Nimic. Spectacolul din spatele ei, lumini, flăcări, băiețandri ăia care se zbenguiau tâmp pe scenă, exagerat pentru piesă și femeia fatală de pe scenă. Mai lipseau din schemă dinozaurii fără suflu de la Râșnov sau Smiley cu rățuștele lui.

TVR trebuie să își revizuiască criteriile de calificare la Eurovision. Asta dacă mai vrea să meargă în excursie muzicală pe la altfel de competiții. Să lase modernismul fals și vedetele de carton care vin să umple microfonul de ridicol. Când reprezinți România este nevoie de seriozitate și profesionalism. La Eurovision nu ne-a furat nimeni. La Eurovision delegația TVR și-a dat singură cu tesla între picioare iar deznodământul era dinainte știut încă din momentul fastuoaselor semifinale care au înghițit bani mulți de la bugete. E mișto să mergi la concurs. Dar ar fi și mai wow, vorba lui Ester, să mergi la concurs cu lecțiile învățate și cu oameni care mănâncă muzică pe pâine. Până atunci, să cânte Taraful de la Vărbilău și să bem un vin roșu în timp ce privim dinozaurii de la Râșnov. Ei chiar sunt woau, Ester… S-a dus și Eurovisionul de anul ăsta! Wow Esteeeeeer, woooooooooaaaaaau!

Leave A Reply

Your email address will not be published.