Rusia va începe să distribuie pașapoarte în Transnistria

0 173
Problema acordării cetățeniei ruse locuitorilor din Transnistria va fi rezolvată în curând. Deputatul în Duma de Stat a Federației Ruse, Alexandr Iaroshuk, care a vizitat republica separatistă, a spus acest lucru la postul de televiziune transnistrean, TSV, informează corespondentul PolitNavigator.
“Cred că în viitorul apropiat se va lua o decizie cu privire la Transnistria. Credeți-mă, există numeroși lobbyiști pentru Transnistria în Rusia. Toate legile care sunt necesare, au fost ajustate pe baza propunerilor locuitorilor republicii. Facilitățile care se construiesc pe baza bugetului Federației Ruse vor fi finalizate “, a declarat Iaroshuk.
Potrivit acestuia, cetățenii Transnistriei întreabă cel mai des despre cetățenie atunci când vin în audiență la biroul deputaților.
Iaroshuk a mai spus că în iunie va fi semnat un acord privind cooperarea dintre Universitatea de Stat  “Shevchenko” din Transnistria și Universitatea de Stat “Kant””  Kaliningrad. În plus, Moscova va furniza echipamente comunale Transnistriei, iar Belarus – troleibuze. Deocamdata, tinerii care s-au născut în PMR după 1992 nu pot primi cetățenia rusă.
Reamintim că, în 2007, 97% din participanții la referendumul din Transnistria au susținut independența Republicii Moldovenești transnistrene die Moldova, urmată de reunificarea cu Rusia.

Leave A Reply

Your email address will not be published.