Portul popular românesc, promovat la Festivalul Iei din Nicosia

0 296

Alianța Românilor din Cipru va organiza duminică a cincea ediție a Festivalului iei românești în Sala Casteliotissa din Nicosia.

Festivalul este dedicat Anului Omagial al Satului Românesc și celor 15 ani de la înființarea Școlii Românești din Cipru. Evenimentul, realizat în parteneriat cu Ambasada Română din Cipru și cu Consiliul Judeţean Bihor, va începe la ora 18:00.

În cadrul festivalului din data de 2 iunie 2019, dna Simona Mihai Yiannaki, prodecan al Facultății de administrare a Afacerilor a Universității Europene din Cipru, va susține o prezentare despre particularitățile caselor românești din zona rurală.

De asemenea, participanții vor putea admira ii tradiționale și costume populare, obiecte hand-made realizate de Grupul tradițional românesc de broderie realizate de elevii școlii românești din Cipru, precum și un program muzical.

Intrarea este liberă! Alianţa Românilor din Cipru a fost înființată în 1995, cu sprjinul Ambasadei României din Nicosia. Printre obiectivele alianţei se numără promovarea culturii româneşti,  menținerea sentimentului de demnitate națională și dezvoltarea solidarităţii între membrii comunității.

Leave A Reply

Your email address will not be published.