Romanii au votat! Îl au pe Dragnea în închisoare și un viitor de vis

0 384

Votul din 26 mai a răsturnat toate asteptarile și sondajele de opinie anunțate. Și are o motivatie sociala majora, pe care PSD nu o putea evita, chiar dacă a bifat realizări majore incontestabile pentru ridicarea nivelului de trai. Votul din 26 mai nu are niciun câștigător, pentru ca primele trei clasate PNL – PSD – USR sunt sensibil egale, luând fiecare o treime din tortul electoral. În fapt, niciun partid aflat la putere, oricare ar fi fost, nu putea evita un asemenea deznodământ.

Primele analize la rece ale dezastrului electoral pentru unii (PSD si ALDE care nu au reușit să mențină majoritatea), precum și a “marii victorii” pentru alții (PNL si USR), care își aroga acum dreptul de a prelua guvernarea au oferit opiniei publice fel de fel de explicații. De la exprimări plastice gen “În România a castigat Muia”, la acuzațiile de manipulare a tineretului prin Facebook, și până la acuzațiile de pasivitate ale PSD-ALDE în fața discursului violent, punitiv, promovat de grupările #rezist, Opoziție și Președintele Iohannis, părerile sunt foarte împărtite în privința cauzelor unui vot atât de neașteptat.

Este cert ca PNL și USR nu au obținut voturi pe un program pentru România, ci exclusiv pe votul negativ anti-PSD / anti-Dragnea și pe instigarea și manipularea maselor cu agitarea cătușelor și falsa temă a corupției (România fiind cred cea mai puțin coruptă țară din Europa).

Este cert ca PSD – ALDE nu au greșit mergând pe un program ambițios de guvernare, din care a realizat multe, incredibil de multe, alegând calea patriotismului și suveranității României.

Este incredibil cât de mult a putut fi demonizat public un singur om – Liviu Dragnea – care cu toate greșelile sale, a ales cea mai potrivita cale pentru viitorul României, prin planul național de dezvoltare, indiferent de obstrucțiile unor oficiali europeni.

Nimeni din PSD nu putea preveni votul din 26 mai, pentru ca el are o motivație socială pe care niciun partid nu o poate remedia nici în 5-10 ani de acum înainte. Orice partid s-ar fi aflat la guvernare, ar fi avut aceeași soarta.

Votul de la europarlamentarele din 26 mai 2019 își are motivația în exodul romanilor și societatea globalistă care s-a cristalizat în țările Europei occidentale.

Unii analiști au estimat că după exodul populației din Siria (cauzat de război) România se află pe locul II în lume, având circa 5 milioane de români plecati la munca în străinătate, preponderent în statele dezvoltate ale UE.

Dacă alegerile din trecutul apropiat nu au constituit o preocupare majoră a românilor din străinătate, pentru că o duceau bine acolo, iar votul acestora nu era esențial diferit de cel din tara, de data aceasta doar 3% din romanii de peste granițe au mai votat cu PSD. Cu toate ca acest partid a inițiat în mod real primul program viabil de dezvoltare a Romaniei de după decembrie 1989 si a reusit sa trezească la nivel de mase sentimentul de patriotism.

De ce au ajuns românii și din țară și din străinătate să urască atât de mult PSD și să-l sancționeze la vot? Explicația stă în viața conaționalilor plecați afară și a familiilor dezbinate lăsate în urmă.

Un adevar ce nu poate fi tagaduit este ca Occidentul nu mai e ce era odata. Nivelul de trăi în state ca Franta, Germania, Anglia, Spania, Italia a scăzut vertiginos și orice român angajat în străinătate a ajuns sa simtă pe pielea lui că nu se mai descurcă cu 1000 – 2000 euro pe lună, bani buni până cu câțiva ani în urmă.

Multi români – cu unii am putut discuta personal călatorind prin Europa – admit ca Occidentul nu mai este pomul laudat si ca abia se descurcă. Că azi cu 1000 de euro în Romania poți trăi mai bine decât traiește un muncitor cu 3000 euro pe lună în Paris sau alt mare oraș din Europa. Nenorocirea lor e ca în țară, în special tinerii și cei fără o calificare specială, nu pot găsi acei 1000 de euro pe lună la niciun angajator.

Globalizarea a scăzut drastic puterea de cumpărare în Europa. Politica rapace a multinaționalelor (care vor doar mana ieftina de lucru) și a băncilor (dobânda la depozitele populatiei a ajuns sa fie negativă) e principala cauza a mișcărilor populare care au izbucnit în Franța. Vestele galbene din Franța exact pentru asta fac revoluție în stradă, în Paris și principalele orașe, acuzând multinaționalele și pe președintele Macron, protectorul acestora, de faptul că i-au adus la salarii cu care nu pot trăi.

Să nu uitam ca președintele Franței Emmanuel Macron a ajuns ca Ceaușescu în 20 decembrie 1989 in balcon, să promită câteva sute de euro în plus la salarii, pentru a domoli furia populară.

Migrația masivă din statele arabe și asiatice, care a acaparat multe locuri de munca, in special micul comert, a contribuit si ea la inrautatirea vietii din Occident.

Așa se face că majoritatea românilor noștri care lucrează în străinătate, în hoteluri, restaurante, în agricultură, construcții (și care în general fac munca pe care cei de acolo nu mai vor să o facă) au toate motivele să fie revoltați:

-nu mai e viața ca înainte în străinătate și gășești tot mai greu de muncă afară;

-banii nu le mai ajung și nu prea au ce să mai trimită familiilor de acasă;

-în țară dacă se întorc nu ar câștiga nici cât câștigă afară;

-familiile celor plecați la muncă afară își doresc ca ei se întoarcă în țara, dacă tot nu fac acolo mare scofală;

Aici e explicația cheie a votului neașteptat. Românii, cărora le-a ajuns cuțitul la os pe afară s-au revoltat că nu au acasa o țară ca afara, așa cum era până nu demult!

Si tinerii, dar si vârstnicii care au copii plecati afara si care vor sa-i vada înapoi să-i aiba aproape, au votat partide ca PNL și USR, fără să realizeze că au dat voturile unora care nu vor ridica nivelul de trai, ba chiar vor avea ordine de afară să nu avem prosperitate, să ne mențină la nivel de țară de desfacere și mână de lucru ieftină.

Cei care cunosc Guvernarea Cioloș – dictată de la Bruxelles – își vor reaminti că în afara de readucerea securiștilor în câmpul tactic prin OUG 6/2016, ni s-au tăiat toate fondurile europene, nu s-a crescut deloc nivelul de trai și s-a făcut pârtie libera multinaționalelor și ambasadelor. La fel în guvernarea PNL-PDL, sub Băsescu, salariile și pensiile au fost tăiate, iar TVA-ul mărit.

Peste imaginea fenomenului social românesc de mai sus adăugați valul de ură cultivat în ultimii ani de președintele Klaus Iohannis, liderii partidelor din Opoziție, al ONG-urilor plătite de afară, a violenței fizice si mediatice a grupărilor #rezist și a propagandei statului paralel tolerate de SRI.

Ura promovată în societate este cauza ieșirii masive la vot! Atât de mult au fost dezbinați românii, încât au ieșit în număr urias la vot sa-si apere crezul.

Și a iesit cum a ieșit. Sub rânjetele de satisfacție ale președintelui Klaus Iohannis.

La o zi după alegeri – asa cum au prevestit unele ambasade că “luni va fi răcoare la București” – a urmat lovitura fatală pentru liderul PSD Liviu Dragnea. A fost condamnat fara nicio proba la 3 ani și 6 luni închisoare, cu executare. Definitiv. Din 12 inculpați, Dragnea a ramas singurul condamnat la închisoare, cu executare. Asta spune tot! Peste cateva ore va ajunge după gratii. Într-adevar, s-a facut răcoare la București. Semn clar ca ordinul a venit de afară și totul era dinainte plănuit.

Liviu Dragnea nu a avut nicio șansă. Cu un președinte al României care numește șefii la Înalta Curte, care l-a infierat continuu “penal” si “infractor”, cu partidele agenți-străini care au instigat continuu la aruncarea lui în închisoare, cu lideri de la Bruxelles și ambasade care au instigat continuu la dărâmarea Guvernului PSD, cu bande #rezist scoase în stradă, condamnarea a fost scrisă cu mult timp înainte. La fel cum tot după un esec electoral, un fost lider PSD Adrian Nastase a fost lichidat politic tot la Înalta Curte. O Curte a trădarii naționale, care a semnat protocol încă din 2009 cu SRI si PICCJ. O Curte care si-a omorat iar conducătorii, spre profitul altora din afara. Fie ca acești judecători sa traiasca 100 ani și să constientizeze ce au făcut!

Urmează etapă de ură totală în societate: forțele anti-PSD vor face totul să dărâme actuala guvernare, iar odată cu ea se va stopa cel mai ambitios plan de dezvoltare a României, care a mărit salariile, pensiile, a adus agricultura țării pe primul loc în Europa, și a început construcția la cele două autostrăzi cheie pentru economie: Sibiu – Pitesti și Ploiești – Brașov, care sunt autostrăzile unității naționale.

Încă o dată ca nație, am votat emoțional, la furie, fără să gândim, și ca națiune ne-am pierdut suveranitatea. Vom fi iar condusi de cei de afara. Așa ne place!

Posibil că în viitoarele luni PSD să fie doborât de la guvernare sub presiunea externă, a serviciilor, a cătușelor (căci statul paralel va fi revigorat) și a miscărilor de stradă anunțate deja de PNL și USR.

Va trebui să mai treacă ceva ani până să ne dumirim că cei votați în 26 mai, care își revendică azi legitimitatea de a conduce România, vor fi o mare și sinistră păcăleală! Până atunci vom fi în continuare sursa de sclavi și vaca de muls resurse! Să vedeți ce bine o să ne fie!

Răzvan Savaliuc – Luju.ro

Leave A Reply

Your email address will not be published.