(VIDEO) Un film creat de amator a produs isterie în rândul oficialilor ucrainieni

0 239

Procurorul consideră că astfel de filme reprezintă un atentat la integritatea teritorială a statului ucrainean.

Procurorul militar superior, Anatoli Matyos, convoacă o întrunire cu conducerea MAE, ai Statului Major, Direcţia Principală Informaţii din cadrul Ministerului Apărării al Ucrainei şi Serviciul de Securitate al Ucrainei cu privire la filmul scandalos, în care România anexează teritoriile ucrainene ale Bucovinei după lansarea unui război de amploare între Rusia şi Ucraina. Despre asta funcţionarul ucrainean a scris pe pagina sa pe Facebook.

„Chiar mâine voi adăuga personal la Registrul unificat de investigații pre-procesuale datele privind pregătirea (de către persoane neidentificate procesual, dar cu o origine ușor de înțeles) unor infracțiuni deosebit de grave care afectează integritatea teritorială a statului ucrainean.

În legătură cu argumentele expuse voi avea o întrunire cu participarea conducătorilor Ministerului Afacerilor Externe, ai Statului Major General și Direcția Principală Informații din cadrul Ministerului Apărării, Serviciului de Informații Externe, precum și președintele în exercițiu al Serviciului de Securitate al Ucrainei. Toţi aceştia vor primi instrucțiuni legitime în cadrul procedurilor penale. Statul ucrainean (chiar dacă pentru cineva pare a fi slab) – Există! Noi vom lupta pentru el”, a scris Matyos.

Presa din Ucraina menționează că acest video a fost creat special pentru a tensiona relațiile bilaterale, unii experți au declarat că astfel de provocări informaționale sunt în stilul Moscovei.

Acum câteva zile, pe canalul video YouTube, a fost publicat un film amator despre modul în care, în anul 2022, România ar putea ocupa militar regiunea Cernăuți din Ucraina și o parte a regiunii Odessa pentru a-și proteja cetățenii. Catalizator pentru astfel de acțiuni ar putea servi intensificarea ostilităților în estul Ucrainei, până la ofensiva globală a forțelor de ocupație rusești.

Autorul materialului video publicat pe YouTube, în care este ilustrată anexarea nordului Bucovinei de către România în 2022 după un război la scară largă dintre Rusia și Ucraina, a creat și partea a doua a filmului, unde a menționat că totul a fost o glumă

În noul videoclip, autorul l-a menționat procurorul militar șef al Ucrainei, Anatoli Matios, care a anunțat că convoacă marți o ședință în legătură cu filmul provocator, ce a apărut pe Internet despre anexarea Bucovinei.

De menționat că filmul întitulat „Războiul româno-ucrainean 2022 partea a II-a”” a fost publicat pe YouTube ieri, 2 iunie. „Sunteți cel mai mare fan al meu. Vreau să vă mulțumesc. Nu vă faceți griji, dle Anatoli. Ucraina este țara mea preferată. România iubește Ucraina. Dacă veniți în România, vă voi invita să beți ceva cu mine “, spune în ce de-al doilea video autorul, sub pseudonimul 30192.

Leave A Reply

Your email address will not be published.