Scandal la FRF! U Cluj vrea promovarea directă în prima ligă! Toate tunurile sunt puse pe Academica Clinceni!!!

0 404

În urma articolelor apărute în Gazeta Sporturilor, publicație care sugerează o apropiere nefirească între FC FCSB și Academica Clinceni, conducerea U Cluj a anunțat că va sesiza de urgență Federația Română de Fotbal. “În urma informațiilor publicate de Gazetă, am luat deja legătura cu o casă de avocatură și sperăm să trimite în cursul zilei de astăzi un memoriu către FRF și Comitetul Executiv. Le vom cere să analizeze mai atent aceste legături”, a declarat președintele “U”, Radu Constantea, pentru Gazetă. U Cluj a terminat sezonul pe locul 3, care duce la baraj, la 5 puncte de Clinceni, echipă promovată direct în Liga 1

Pe scurt, GSP.ro a publicat documente care arată că în anul 2018, Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali acționar la FCSB se implica și în viața economică a clubului ilfovean deși regulamentele FRF interzic acest lucru.

Mai mult, tot GSP scrie că doi apropiați ai clubului bucureștean au fost numiți în Consiliul de Administrație al Academica Clinceni întărind astfel ideea că există o legătură strânsă între cele două cluburi.

Anturajul lui Becali: președintele Argăseală, prietenul Teia Sponte, omul de încredere Luțu și “consigliere” Chiper. Sursă: GSP

Conform datelor oficiale de la Registrul Asociațiilor, tribunalul a aprobat pe 11 aprilie 2019 mai multe modificări de statut și de membri la Asociația CSFC Academica Clinceni, organizația non-profit prin care este condus clubul nou promovat în Liga 1.

Surpriza apare pe listele cu oamenii din asociație. Potrivit datelor, Becali și-a introdus legal în clubul din Clinceni două persoane de mare încredere.

Ionuț Ion Luțu, omul de încredere al finanțatorului FCSB, George Becali, a fost inclus în aprilie ca membru al asociației. El este cel despre care Becali a declarat recent că ar fi vrut să-l numească antrenor la FCSB, dar că nu este încă pregătit. Luțu este șoferul, curierul și mesagerul lui Becali.

Potrivit GSP al doilea om controlat de Becali a intrat direct în Consiliul Director al Asociației Academica Clinceni. Este vicepreședintele clubului nou promovat și se numește Mihai Chiper.

El poate fi văzut deseori lângă George Becali în loja stadionului Național sau la reședința din Aleea Alexandru. Conform apropiaților, se recomandă a avea rolul “consigliere” pentru Becali.

“Nicio persoană fizică nu poate controla sau influența mai mult de un club, un astfel de control sau influență însemnând capacitatea de a exercita prin orice mijloace o influență decisivă asupra hotărârilor clubului”
Articolul 3.3 din Regulamentul FRF privind Organizarea Activității Fotbalistice

Articolul 3.2 din ROAF prevede că “pentru protejarea integrității sportive a competițiilor, un club afiliat nu are dreptul direct sau indirect să aibă posibilitatea de a interveni în managementul, administrarea și/sau performanța sportivă a altei structuri sportive”.

Cluburile trebuie să respecte și articolul 3.3 care spune că “nicio persoană fizică nu poate controla sau influența mai mult de un club, un astfel de control sau influență însemnând capacitatea de a exercita prin orice mijloace o influență decisivă asupra hotărârilor clubului”.

Potrivit GSP,  în vara lui 2018, Geambazi influența decisiv hotărârile de la FCSB și Academica Clinceni.

Conform documentelor oficiale, Consiliul Director al asociației e format din Constantin Bigan (președinte), consilier local la Primărie și om de încredere al primarului Budeanu, Mihai Chiper, Dumitru “Țiți” Dumitriu (prieten cu Budeanu și Argăseală) și George Naghen.

În replică, oficialii din Clinceni neagă orice legătură care ar încălca regulamentele FRF.

“Colaborarea cu Vasile Geambazi (nepotul lui Gigi Becali) e strict pentru împrumuturile acelor tineri de la academia lor. FCSB le plătește salariile, iar asta ne ajuta enorm. Am primit licența de Liga 1 și s-a văzut că nu e nicio problemă, nu suntem satelitul lui FCSB. Noi ne descurcăm din sponsorizări și donații. Domnul Becali nu dă niciun ban, în afara faptului că plătește salariile acelor tineri împrumutați la noi”, a zis Constantin Bigan, președintele ilfovenilor

Patronul FCSB a avut mai multe intervenții la posturile de televiziune cu privire la acest subiect, de fiecare dată afirmând că relația dintre cele două cluburi se rezumă doar la împrumuturi de jucători adăugând că orice altă nuanță oferită acestui caz este doar o ”teorie ridicolă a conspirației”.

”Eu nu controlez Clinceniul, nici acum, nici dacă promovează. Habar nu am cine e antrenorul. Vasile Geambazi a dat jucătorii mai talentați acolo ca să-i promovăm. A mai sponsorizat cu niște bani, pentru a plăti salariile jucătorilor mei. Dacă vor promova – la revedere, păi, ce, mie îmi trebuie belele? Eu nu am investit acolo bani, eu am plătit salariile jucătorilor mei. Din sezonul viitor, dacă vor jucători, să le plătească salariile. Dacă văd că se interpretează, nu le mai dau niciun jucător, le dau la alte echipe”, spunea Gigi Becali la Digi Sport în aprilie.

“Clinceni are aceeaşi relaţie cu FCSB ca “U” Cluj cu Viitorul. E portarul, Căbuz, plus alţi doi jucători care sunt împrumutaţi şi care s-au accidentat. Mai e Gavra, fost jucător al Viitorului, dar la el nu ştiu care e situaţia financiară. Noi am avut doi jucători împrumutaţi care au jucat constant acolo. Nu există niciun conflict de interes”, a declarat directorul sportiv al vicampioanei, Mihai Stoica.

FCSB are nu mai puțin de 9 jucători împrumutați la Academica Clinceni și care au dus “greul” în acest sezon: Cristian Andrei (portar), Alexandru Dinu (fundaș), Alexandru Nicola, Vlad Mihalcea, Mihailo Mitrov, Ovidiu Horșia (mijlocași), Robert Ion, Salvatore Marrone și Cristian Dumitru (atacanți). Toți cei 9 au salariile plătite integral de FCSB. Oficialii de la clubul roș-albastru au precizat că o dată cu promovarea echipei în prima ligă, FCSB nu va mai plăti salariile jucătorilor împrumutați.

”Dacă vor să-i țină la echipă sunt liberi să o facă dar le vor plăti salariile jucătilor. Eu nu vreau să am nici o implicare pentru că respect regulamentele FRF”, a declarat finanțatorul FCSB, Gigi Becali.

Leave A Reply

Your email address will not be published.