(VIDEO) STOP HULIGANISMULUI! Incidente grave la finalul meciului dintre U Cluj și Hermanstadt!!!

0 435

În finalul meciului, la scorul de 2-0 pentru sibieni, un suporter al formației gazdă, se pare interzis de jandarmerie la manifestările sportive din cauza comportamentului violent a pătruns pe gazon. Oamenii de ordine au intervenit și au încercat reținerea și scoaterea acestuia în afara gazonului. În semn de solidaritate prost înțeles și aplicat, o parte dintre fotbaliștii de la U Cluj au alergat în zona în care s-a creat incidentul cerând oamenilor de ordine să-i dea drumul ”huliganului”.

În acel moment, încurajați și de gestul fotbaliștilor, mai mulți suporteri ai echipei clujene au pătruns pe pista stadionului. Jandarmii au interveni în acel moment folosind gaze lacrimogene pentru a-i îndepărta pe suporterii recalcitranți. În acele momente, alți ultrași aruncau cu scaune în teren.

În timpul incidentelor, un jandarm a fost lovit în zona capului cu un scaun rupt din peluză, acesta necesitând intervenția de urgență a medicilor dar și transportul la spital pentru investigații amănunțite.

Potrivit GSP.ro, în cazul în care informația se confirmă, respectivul suporter riscă până la 3 luni de închisoare, conform legii 4 privind prevenirea și combaterea violențelor în cadrul competițiilor sportive:

„Art. 31: (1) Fapta unei persoane, căreia i s-a interzis accesul la unele competiții sau jocuri sportive, de a se afla în arena sportivă unde se desfășoară o competiție sau un joc sportiv de genul celor pentru care s-a dispus interdicția constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă”.

Comunicat ISU Cluj: 

„Pe timpul desfășurării meciului de fotbal dintre echipele FC U Cluj – FC Hermanstadt Sibiu, desfășurat pe stadionul Cluj Arena,  în minutul 88, un suporter al echipei U Cluj a pătruns pe teren dinspre Peluza 2 către Peluza 1. Când a ajuns pe pista de alergare, în dreptul peluzei 1, un grup de aproximativ 15 suporteri ai echipei U Cluj au pătruns și ei pe pista de alergare.

Pentru evacuarea acestora s-a intervenit cu o rezervă a jandarmeriei, moment în care, un scaun aruncat din tribună l-a lovit pe un jandarm în vârstă de 44 de ani, din cadrul echipei de dialog, în zona capului, acesta căzând l-a pământ. Jandarmul a primit primele îngrijiri medicale la fața locului, ulterior fiind transportat la UPU pentru investigații amănunțite. Vom reveni ulterior cu alte informații”, se arată în comunicatul ISU Cluj.

Evenimente recente în care au fost implicați huligani din galerii de fotbal:

Cazul CSA Steaua

CSA Steaua a pierdut meciul cu Carmen, scor 0-1, și a ratat promovarea în Liga 3. La final, suporterii din Peluza SUD au pătruns pe teren și s-au luat la bătaie cu forțele de ordine.

Cazul Dinamo

Fanii dinamoviști au avut o reacție dură după ce conducerea echipei a decis încetarea relațiilor contractuale cu antrenorul Mircea Rednic. Ultrașii dinamoviștii au mers noaptea la hotelul lui Negoiță, patronul echipei Dinamo și au aruncat cu torțe și petarde incediind gazonul și elementele de decor din fața imobilului.De asemenea, suporterii au adus si o cruce cu numele lui Ionuț Negoiță pe ea, transmițându-i patronului că protestele vor continua până când Rednic va reveni la echipă. De asemenea, Bogdan Bălănescu, oficial al clubului a fost bruscat în fața propriei locuințe, amenințat în stil mafiot iar mașina personală a fost vopsită de ultrași.

Incident grav în care huligani din galeria U Cluj au fost implicați

Pe 7 mai 2008, Oşan filma traseul fanilor lui “U” Cluj spre stadionul “Ion Moina”, înaintea derby-ului cu CFR. Jandarmul a fost atacat de cei patru fani la 300 de metri de stadion. Stanciu l-a doborât după ce l-a izbit cu o dală de beton în cap, iar Toja, Câmpan şi Cătălin l-au lovit cu piciorul în cap, în timp ce Oşan era la pământ. Jandarmul a reuşit să se ridice cu ajutorul unui coleg, dar apoi a căzut şi a intrat în comă. “Mi s-a pus un văl negru peste ochi. Când am ieşit din comă eram pe un pat de spital”, şi-a adus aminte Oşan.

Leave A Reply

Your email address will not be published.