Iranul anunță că a destructurat o rețea de spioni ai CIA

0 302

”O reţea de spionaj cibernetic dintre cele mai perfecţionate, care juca un rol important în operaţiuni CIA în diverse ţări, a fost descoperită în urmă cu ceva timp de către serviciile iraniene de informaţii şi a fost destructurată”, a anunţat secretarul Consiliului Suprem al Securităţii Naţionale iraniene Ali Shamkhani.

”Noi am împărtăşit informaţia (…) cu aliaţii noştri, ceea ce condus la identificarea şi arestarea unor agenţi CIA”, a subliniat Ali Shamkhani, citat de de radioteleviziunea iraniană Irib.

El nu a precizat numărul agenţilor arestaţi şi nici în ce ţări au fost operate arestări. Tensiunile au crescut în ultimele zie între Statele Unite şi Iran, în urma atacurilor care au vizat două petroliere la Marea Oman, imputate de către Washington Teheranului.

Armata iraniană a dezminţit luni că se află la originea acestor atacuri şi a subliniat că, dacă ar decide să blocheze Strâmtoarea Ormuz ar face acest lucru în mod deschis.

În discursul său ținut în timpul rugăciunilor tradiționale de vineri, Alavi a precizatn că Iranul a desconspirat identitatea a 290 de „agenți ai CIA,” atât în Iran, cât și în alte țări,multe dintre ele teritorii arabe, și a dezmembrat cu această ocazie câteva celule importante de teororiști. Oficialul iranian a susținut de asemenea că, în ultimul an calendaristic iranian (21 martie 2018 – 20 martie 2019), agenții iranieni din serviciile secrete au descoperit și au arestat „zeci de spioni” care au lucrat în „centrele sensibile” ale țării, cel mai probabil în centralele nucleare.

Alavi a precizat că membrii ai serviciilor secrete iraniene au descoperit în urma unor acțiuni ample sute de încercări ale serviciilor secrete, în special americane, de a recruta cetățeni iranieni pentru activități de spionaj contra unor sume ”generoase de bani”.

Oficiali iranieni au adăugat că, la rândul lor, serviciile secrete iraniene au avut infiltrați agenți secreți în cercurile apropiate CIA astfel încât contracararea acțiunilor ”anti iraniene” a devenit mult mai ușoară.

Oficialul de la Teheran a susținut că informațiile obținute de agenții iranieni au fost oferite țărilor prietene, ducând la arestarea agenților CIA.

Ministrul iranian a mai declarat că serviciul MI6 din Marea Britanie a fost penetrat de agenții republicii islamice, care au reușit, de asemenea, să recruteze mai mulți membri ai cabinetului israelian, precum și să neutralizeze acțiunile unei companii care introdusese produse defecte în instalațiile nucleare din Iran.

Afirmând că ministerul său și-a schimbat recent politica de la una defensivă la una ofensivă, Alavi a mai afirmat: „În ultimul an, forțele din domeniul informațiilor au reușit să identifice și să desființeze 144 de echipe teroriste Takfiri, 116 de celule ce aveau legături cu organizația teroristă Mojahedin-e Khalq (MKO sau MEK), 44 de grupuri anti-revoluționare.”

Leave A Reply

Your email address will not be published.