Europa League, Royal Antwerp – Viitorul Constanta/Europa League: Antwerp, cea mai veche echipă din fotbalul belgian

0 270

Royal Antwerp, adversara formaţiei FC Viitorul în turul al doilea preliminar al Europa League, antrenată de Ladislau Boloni, este cel mai vechi club din fotbalul belgian, echipa care a încheiat pe locul 4 ultima ediţie de campionat fiind înfiinţată în 1880.

De menţionat că tragerea la sorţi de la Nyon a avut loc în aşteptarea unei decizii a Tribunalului belgian de arbitraj pentru sport (CBAS) în legătură cu meciul Mechelen – Waasland-Beveren, suspectat că a fost trucat, scrie presa din Belgia.

În cazul în care CBAS va confirma condamnarea lui Mechelen, câştigătoarea Cupei Belgiei, în această afacere de corupţie, atunci Antwerp va juca în turul 3 preliminar al Europa League, iar Viitorul va primi replica lui Gent, echipa care a încheiat pe locul 5 campionatul Belgiei.

Formaţia pregătită din 2017 de Boloni a încheiat pe poziţia a 4-a play-off-ul pentru locurile 1-6. Antwerp, finalistă a Cupei Cupelor în 1993 (învinsă în finală de Parma, 1-3), revine în cupele europene după 25 de ani. În sezonul în care a jucat finala Cupei Cupelor, echipa a trecut în sferturi de finală de Steaua (0-0 acasă, 1-1 în deplasare).

Antwerp a câştigat de patru ori campionatul (ultima oară în 1957) şi de două ori Cupa Belgiei (ultima oară în 1992). De-a lungul timpului, la Antwerp au evoluat mai mulţi români, ca Dan Coe, Liviu Ciobotariu, Zsolt Muznay, Andrei Ionescu, Robert Neagoe.

Leave A Reply

Your email address will not be published.