China are nevoie de aproape 440 de miliarde de dolari pentru a ecologiza zonele rurale

0 322

China va avea nevoie de 3.000 de miliarde de yuani (440 de miliarde de dolari) în următorii trei ani, pentru a îmbunătăţi condiţiile sanitate la sate şi pentru a curăța mediul rural foarte poluat, potrivit publicaţiei People’s Daily, care citează oficiali guvernamentali.

Fondurile vor fi necesare pentru a respecta standerdele statului de construcţie a unor grupuri sanitare curate, tratarea deşeurilor casnice şi construirea de centrale de tratare a apelor reziduale la sate, a anunţat jurnalul Partidului Comunist, care l-a citat pe An Xiaoning, un oficial al Ministerului pentru Afaceri Agricole şi Rurale.

Statul chinez a alocat în acest an șapte miliarde de yuani pentru promovarea unei ”revoluţii a toaletelor” în mediul rural şi trei miliarde de yuani pentru îmbunătăţirea mediului de viaţă pentru sătenii din vestul şi centrul Chinei, a spus An.

”Războiul împotriva poluării” se află în cel de-al şaselea an, iar până acum s-a concentrat pe îmbunătăţirea calităţii aerului în oraşele industrializate de pe coasta de est.

Până în prezent s-au făcut prea puţine eforturi pentru îmbunătăţirea condiţiilor de mediu din regiunile rurale, unde suprafeţe mari de terenuri şi de apă au fost contaminate de lipsa infrastructurii de tratare a reziduurilor, utilizarea excesivă a fertilizatorilor şi a pesticidelor şi de construcţia de fabrici industriale care nu respectă standardele.

Ministerul Agriculturii s-a angajat anul trecut să ia măsuri pentru combaterea poluării în mediul rural, promiţând să îmbunătăţească infrastructura satelor şi să combată obiceiurile proaste ale locuitorilor rurali. Cu toate acestea, ministerul a recunoscut că exită încă un deficit mare de finanţare.

China înceară şi readucerea în circuitul agricol a unor terenuri, pentru a creşte producţia, în timp ce procesul de urbanizare continuă. Beijingul ia măsuri pentru ca până la sfârşitul anului 2020 aproximativ 90% din terenurile agricole contaminate să poată fi din nou cultivate.

Leave A Reply

Your email address will not be published.