Armata israeliana continuă atacurile asupra Siriei

0 304

Armata israeliană a lansat primul său atac din luna trecută asupra Siriei, țintind o serie de orașe din interiorul teritoriului controlat de guvernul din Damasc.

Militarii sirieni au raportat că unele rachete israeliene au fost interceptate peste guvernoratul Homs, lângă granița cu Liban. Proiectilele au vizat zona bazei aeriene Al-Daba’a, care se află în apropierea orașului de frontieră Al-Qusayr.

Un ofițer de securitate din Liban a spus că unele dintre proiectilele israeliene erau, de fapt, rachete de croazieră care au fost trase din Marea Mediterană. Înregistrările video ale rachetelor care zburau peste coasta sudică a Libanului au fost surprinse de localnici în timpul atacului.

Armata israeliană a lansat un atac puternic în Damascul de vest și sud-vest, noaptea trecută, provocând daune semnificative unui număr de locuri din guvernorat.

Printre locurile vizate pentru forțele aeriene israeliene a fost orașul Sahnaya, situat la vest de autostrada Damasc-Daraa.

Atacul asupra Sahnaya ar fi putut fi una dintre cele mai puternice atacuri israeliene asupra Siriei în istoria recentă deoarece mai multe case și ferme au fost distruse de-a lungul drumului Sahnaya-Jdeidat Artouz. Ca rezultat al acestui atac asupra lui Sahnaya, cel puțin șase persoane au fost ucise, inclusiv doi copii și părinții lor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.