Germania respinge cererea SUA de a detașa trupe terestre în Siria

0 305

Guvernul german a respins chemarea Washingtonului de a trimite trupe terestre în Siria, declarând că o astfel de mișcare nu corespunde strategiei adoptate de țară de a lupta împotriva grupului terorist Daesh.

“Când spunem că guvernul intenționează să se alăture măsurilor actuale din coaliția de stat anti-islamică [Daesh], aceasta nu include trupe terestre, așa cum este bine cunoscut”, a declarat Sputnik, purtătorul de cuvânt al guvernului, Steffen Seibert.

Declarația purtătorului de cuvânt vine ca răspuns la o solicitare oficială emisă de trimisul special pentru Siria, James Jeffrey, prin care Washingtonul a cerut Berlinului să detașeze trupe terestre în statul din Orientul Mijlociu pentru a înlocui parțial forțele americane. Potrivit lui Jeffrey, trupele germane i-ar ajuta pe aliații lor americani și ar oferi sprijin tehnic forțelor kurde, luptând cu resturile grupului terorist Daesh.

Reprezentantul special a cerut Germaniei să-și desfășoare instructorii militari, specialiști în logistică și tehnicieni pentru a ajuta forțele democrate siriene conduse de kurzi (SDF). În prezent, Germania oferă avioane de recunoaștere, o aeronavă de realimentare și instructori militari staționați în Irak, ca parte a angajamentelor sale față de coaliția anti-Daesh din statele occidentale.

Mandatul forțelor germane privind operațiunile din Siria expiră la sfârșitul lunii octombrie, dar poate fi prelungit printr-o decizie parlamentară. În timpul călătoriei recente în Irak ministrul de externe al Germaniei, Heiko Maas, a declarat că guvernul este dispus să prelungească mandatul, dar corpul legislativ al țării va avea ultimul cuvânt în această chestiune.

În ultimul timp Statele Unite au făcut presiuni asupra Berlinului pentru a-și extinde prezența militară în Siria, dar s-au confruntat cu opoziția Partidului Social Democrat German, membru al coaliției de guvernământ, dispus să pună capăt operațiunii militare a țării în Republica Arabă.

Leave A Reply

Your email address will not be published.