Parlamentul Rusiei cere guvernului să impună sancţiuni Georgiei

0 280

Parlamentul Rusiei a votat în unanimitate, marţi, o rezoluţie prin care cere guvernului de la Moscova să impună Georgiei sancţiuni economice, ca răspuns la acţiuni apreciate ca ostile din partea acestei ţări, informează Reuters.

În ultimele săptămâni, Rusia a reclamat protestele anti-ruseşti din Georgia, iar luni a condamnat un discurs al unui prezentator de televiziune gruzin care i-a adresat obscenităţi preşedintelui Vladimir Putin. Moscova consideră că a fost vorba de o provocare inacceptabilă din partea forţelor politice radicale din fosta republică sovietică.

Kremlinul a reacţionat deja la manifestaţiile de la Tbilisi prin suspendarea curselor aeriene de pasageri între Rusia şi Georgia, măsură care ar putea afecta sectorul turistic gruzin, care primeşte anual un milion de turişti ruşi. În capitala Georgiei au avut loc proteste de stradă după ce unii parlamentari din partidul de guvernământ gruzin l-au invitat în ţară pe deputatul rus Serghei Gavrilov.

Duma – camera inferioară a parlamentului rus – a comunicat marţi că doreşte şi alte reacţii din partea Moscovei şi a recomandat guvernului să adopte sancţiuni economice. Preşedintele Dumei, Viaceslav Volodin, a declarat că deputaţii doresc interzicerea importurilor de vinuri şi ape minerale gruzine şi sistarea remiterilor de fonduri de către cetăţenii gruzini angajaţi în Rusia.

Leave A Reply

Your email address will not be published.