Episcopul Ignatie despre cum „a devenit” ortodox turneul de la Wimbledon

0 280

„Anul acesta Wimbledon a devenit ortodox”, a scris Episcopul Huşilor pe pagina de Instagram după ce Simona Halep şi Novak Djokovici au devenit campionii turneului londonez.

Simona Halep  a învins-o pe Serena Williams în două seturi, iar sârbul Novak Djokovic s-a impus în faţa lui Roger Federer în finala masculină de la Londra.

Pe lângă pasiunea pentru sportul alb, cei doi au în comun faptul că sunt creştini ortodocşi şi nu s-au ferit niciodată să-şi afişeze convingerea religioasă în public.

Acest aspect a fost evidenţiat de Preasfinţitul Părinte Ignatie pe Social Media. „Câștigătorii sunt amândoi din Europa de Est și amândoi sunt creștini ortodocși, care pun mai presus de sport credința lor în Dumnezeu”, a spus Preasfinţia Sa.

Ierarhul a rememorat momentul când tenismenul sârb a fost decorat de Patriarhul Serbiei.

Novak Djokovici, un mare filantrop, atunci când a primit Ordinul Sfântului Sava din partea Patriarhului Irineu al Serbiei, a declarat: Acesta este cel mai important titlu al vieții mele, pentru că înainte de a fi sportiv, sunt creștin ortodox.

Prin câştigarea competiţiei de la Londra, Djokovici și-a trecut în palmares cel de-al 16-lea titlu de Mare Șlem, cinci dintre ele fiind cuerite la Wimbledon.

De asemenea, ierarhul a reamintit declaraţia sportivei noastre când a primit crucea Sfântului Andrei din partea Înaltpreasfințitului Părinte Teodosie al Tomisului:

„Mereu mă închin și cred în Dumnezeu pentru că fără ajutorul lui Dumnezeu nu se poate face nimic”.

Patriarhia Română acordă campioanei Simona Halep Ordinul „Crucea Patriarhală”

Românca Simona Halep a devenit de mai multă vreme un simbol al performanţei sportive pe plan internaţional, fapt care a culminat cu obținerea trofeului Wimbledon 2019, cel mai vechi şi mai prestigios turneu de tenis dintre cele 4 turnee de Mare Şlem.

Apreciind realizările sale în domeniul tenisului feminin de performanţă şi, totodată, credinţa sa creştin-ortodoxă, pe care o mărturiseşte public prin semnul Sfintei Cruci, Patriarhia Română îi acordă campioanei Simona Halep Ordinul Crucea Patriarhală” pentru mireni, cea mai înaltă distincţie a Patriarhiei Române.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.