FCSB s-a calificat în turul al doilea preliminar al Europa League

0 308

FCSB s-a calificat fără probleme în turul al doilea preliminar al Europa League la fotbal, după ce a învins Milsami Orhei cu scorul de 2-1 (2-0), joi seara, în deplasare, în manşa a doua a turului întâi preliminar al Europa League la fotbal.

Roș-albaștri, care câştigaseră prima manşă cu 2-0, la Giurgiu, s-a impus prin golurile marcate de Cristian Dumitru (4), Răzvan Oaidă (42), ambii la primele reuşite în tricoul ”roş-albastru”. Golul de onoare al echipei din Orhei a fost reuşit de Vadim Bolohan (47).

FCSB a controlat prima repriză şi a marcat rapid, în min. 4, prin tânărul Cristian Dumitru (17 ani), care a reluat din apropiere mingea recentrată de Oaidă. Coman (17) a reluat peste poartă din careu, după care Man (24) a pătruns frumos şi şutat cu efect, puţin alături de poartă. Milsami a avut o singură ocazie în prima repriză, în min. 30, când Vlad a respins o minge în faţă, dar apoi a salvat situaţia în faţa lui Maxim Antoniuc.

Man a mai ratat o ocazie (40), după care Oaidă (42) a majorat diferenţa, cu o reluare simplă, la o minge întoarsă de Dumitru. Echipa moldoveană a înscris în debutul reprizei secunde (48), prin Bolohan, care a profitat de o eroare a lui Belu, după o lovitură liberă executată de Andronic.

Milsami a fost mai insistentă, iar Maxim Antoniuc a ratat două ocazii mari de gol, în min. 60 a scăpat mingea de sub control la 5 metri de poartă, iar în min. 85 a nimerit bara. Jardan a reluat din voleu (88), dar fără probleme pentru Vlad. Şi FCSB a avut o bară, prin debutantul Robert Ion (68).

Echipa antrenată de Bogdan Andone a avut ceva probleme pe final, după ce a jucat în zece oameni din min. 81, când Mihai Roman s-a accidentat.

În turul al doilea preliminar al Europa League, FCSB va înfrunta echipa armeană Alaşkert FC, care s-a impus cu 3-1 şi 3-0 în faţa macedonenilor Makedonija Skopje. FCSB va juca primul meci în deplasare, la Erevan, pe 25 iulie.

Reacții după meci:

”Mă bucur că am reușit să marchez, că am reușit să ne calificăm. Ei au fost agresivi, a fost un meci greu. Este un lucru incredibil. Mă așteptam să joc, dar să dau gol și pasă de gol, nu. Am trecut clasa a 12-a. Nu știu nimic despre viitorul meu. Este cea mai frumoasă zi din viața mea. La o vârstă fragedă, am dat gol în Europa League. Dedic acest gol familiei mele. E cea mai frumoasă seară din viața mea”, a spus Cristian Dumitru, la Pro X.

“Suntem bucuroşi că am trecut de acest tur, dar mai avem multe meciuri de jucat până să ajungem în grupe. Ne-am simţit foarte bine în Moldova, sunt foarte mulţi stelişti aici. Cristi Dumitru este un tânăr de perspectivă, are calităţi foarte bune şi sper ca în continuare când va intra să dea acelaşi randament. Trebuie să recunosc că n-a fost un meci foarte bun din partea noastră, am jucat la rezultat, am jucat să câştigăm acest meci.

Suntem numai pe drumuri, nu avem ce să facem, dar acum trebuie să ne concentrăm pentru meciul de la Sepsi. Apoi, mergem în Armenia, unde trebuie să luăm o opţiune pentru calificarea în turul al treilea. Nu mă gândesc acum la un transfer, depinde de ce oferte vin, dar eu mă simt bine aici. Dacă e vorba de un club important, e normal că aş vrea să plec. Îl rog frumos pe domnul Becali. Mă duc la el la palat şi îi spun să mă lase” , a declarat Florin Tănase la Pro X.

Milsami Orhei – FCSB 1-2 (0-2)

Au marcat: Vadim Bolohan (47), respectiv Cristian Dumitru (4), Răzvan Oaidă (42).
Orhei, District Sport Complex; Spectatori 4000
Europa League – primul tur preliminar (manşa a doua)
În prima manşă: 0-2

Au evoluat echipele:

Milsami: 31. Anatol Chirinciuc – 4. Vasile Jardan, 14. Artur Crăciun, 23. Vadim Bolohan (căpitan), 21. Sergiu Platică – 84. Alexandru Onica, 22. Andrei Rusnac (15. Sergiu Nazar, 81) – 16. Alexandru Antoniuc, 10. Gheorghe Andronic, 98. Victor Stînă (7. Veaceslav Zagaevschii, 67) – 9. Maxim Antoniuc. Antrenor: Veaceslav Rusnac.
Rezerve neutilizate: 12. Vladislav Butuc – 8. Artur Pătraş, 17. Oleg Martin, 19. Guorguy Ba.

FCSB: 99. Andrei Daniel Vlad – 70. Claudiu Belu-Iordache, 17. Iulian Cristea, 16. Bogdan Planic, 28. Mihai Roman I – 26. Răzvan Oaidă, 6. Dragoş Nedelcu, 10. Florin Tănase (căpitan; 23. Ovidiu Popescu, 72) – 98. Dennis Man (29. Robert-Andrei Ion, 64), 22. Cristian Dumitru, 7. Florinel Coman (21. Ioan Hora, 58). Antrenor: Bogdan Andone.
Rezerve neutilizate: 34. Cristian Bălgrădean – 25. Ovidiu Perianu, 30. Laurenţiu Constantin Ardelean.

Arbitru: Timotheos Christofi; arbitri asistenţi: Pavlos Georgiou, Marios Kalogirou; al patrulea oficial: Kyriakos Christodoulou (toţi din Cipru)
Cartonaşe galbene: Stînă (15), Nedelcu (50), Crăciun (56), Andronic (62), Onica (75), Ion (85).

Leave A Reply

Your email address will not be published.