CFR s-a distrat cu noua promovata Academica Clinceni

0 303

CFR Cluj a învins nou-promovata Academica Clinceni cu scorul de 4-1 (3-0), sâmbătă seara, la Voluntari, în deplasare, într-un meci din etapa a doua a Ligii I de fotbal.

Campioana s-a impus prin golurile marcate de Mike Cestor (11), Valentin Costache (15), Cătălin Itu (45+3) şi Luis Aurelio (72). Cestor, Itu şi Luis Aurelio au fost la primele lor goluri marcate pentru CFR.

Golul de onoare al ilfovenilor a fost reuşit de Mihai Dobrescu (90+2). Academica a jucat din min. 58 în zece oameni, Andrei Răuţă fiind eliminat pentru al doilea cartonaş galben. Academica a încasat şapte goluri în primele sale două meciuri în eşalonul de elită.

Reacții după meci:

E a doua oară în carieră când o echipă de-ale mele marchează patru goluri din fază fixă. Prima dată a fost la Rangers, cu Unirea Urziceni. Ei n-au ştiut să se apere la fazele fixe, iar noi am ştiut să le batem. Scorul din prima repriză nu a fost real, din ce s-a jucat. Eu sunt convins că Academica Clinceni va face o figură frumoasă în acest sezon. Norocul a fost de partea noastră azi. Au marcat Costache şi Itu, putea să marcheze şi Petrilă, a avut o ocazie imensă. Cestor a jucat peste ce ne-am aşteptat toţi. A dat şi gol, şi pase, şi centrări. Ţinând cont de jucătorii pe care i-am trimis pe teren, scorul este unul neaşteptat de mare”, a spus Dan Petrescu.

“Nu trebuie să căutăm alibiuri, indiferent cu cine joc nu am voie să primesc patru goluri din patru faze fixe mai ales că am lucrat la antrenamente. Ca să fim sinceri, nu ştiu dacă ne-au surprins cu ceva în afară de acele faze, dar acesta este fotbalul. Sperăm că nu se mai repete ce s-a întâmplat acum. Am primit foarte multe goluri, şapte în două etape. Anumiţi jucători ori nu înţeleg, ori poate e lipsa de experienţă. Sunt foarte supărat, foarte mâhnit. Înţeleg să pierd, dar nu de maniera asta. Nu vreau să cred că este o pălărie prea mare Liga 1 pentru unii dintre jucători. Ne-am luat umilinţa pe care ne-am luat-o, din etapa viitoare nu mai accept astfel de lucruri”, a spus după meci antrenorul celor de la Clinceni,  Ilie Poenaru.

Academica Clinceni – CFR 1907 Cluj 1-4 (0-3), Stadion ”Anghel Iordanescu” – Voluntari

Au marcat: Mihai Dobrescu (90+2), respectiv Mike Cestor (11), Valentin Costache (15), Cătălin Itu (45+3), Luis Aurelio (72).

Academica Clinceni: Calancea – Achim, Răuţă, Patriche, Dobrescu – Şut, Chatziterzoglou (Vojtus ’46) – Barbu, I. Popescu (Paţurcă ’46), Nsiah (Dias ’72) – Buziuc. Antrenor: Ilie Poenaru;

CFR Cluj: Arlauskis – Peteleu, A. Mureşan, Burcă, Cestor – Itu (Luis Aurelio ’46), Sylla, Djokovic (Pereira ’73) – Costache, Rondon (Petrila ’86), Păun. Antrenor: Dan Petrescu

Cartonaşe galbene: Patriche ’43, Răuţă ’55, ’58, Vojtus ’58 / Aurelio ’47;

Cartonaş roşu: Răuţă ’58;

Arbitru: Marius Avram (Bucureşti); arbitri asistenţi: Ciprian Florin Danşa (Satu Mare), Vlad Bârleanu (Bucureşti); arbitru de rezervă: Andrei Florin Chivulete (Bucureşti)
Observatori: Irina Mîrţ (Bucureşti) – CCA, Adrian Ionescu (Bucureşti) – LPF

(Foto: Alexandra Grigorescu)

Leave A Reply

Your email address will not be published.