Craiova „Minima”!

0 285

După un incident în care antrenorul dinamoviștilor, Eugen Neagoe a văzut moartea cu ochii era potrivită o purtare decentă în timpul jocului. Chiar și în cazul marcării unui gol sau goluri. Pentru că înainte de toate nu trebuie să ne pierdem calitatea de oameni. Indiferent de orgolii, ambiții sau răfuieli pe terenul de sport.

Neagoe, oltean cu multe prezențe în echipa Universității merita un moment de decență din partea echipei la care a jucat. Golurile oltenilor au fost acompaniate de secvențe de bucurie exagerate din partea oaspeților. Chiar și ”adormitul” Corneliu Papură a avut o purtare nepotrivită în momentul în care echipa sa a marcat. Finalul meciului a adus apogeul lipsei de decență din partea oltenilor. Jucătorii au pus muzică în vestiar, s-au distrat, ba chiar au făcut și o poză de grup cu galeria în spate. O amintire dureroasă însă. Căci victoria a venit cu un episod trist. Momentul în care fostul campion cu Universitatea, Eugen Neagoe a suferit un atac de cord în timpul meciului.

Conducătorii olteni ar fi trebuit să dea semnalul temperării. Să fi fost acea barieră logică care să oprească ridicolul și grotescul să se manifeste. Să fi coborât la marginea terenului și să fi spus: băieți, nu vă bucurați la gol, hai să fim calmi. Și banca tehnică la fel, nu va manifestatți. Hai să aplaudăm și atât. Dând cu piciorul oricărei urme de umanitate într-o secvență de viață care impunea un astfel de comportament, echipa Craiovei s-a descalificat în fața multor iubitori de fotbal. Fotbaliștii ar trebui să învețe că sunt situații în care bunul simț trebuie să fie emblema de pe tricoul de joc. Altfel, în loc de admirație vor primi dispreț. Și zău dacă Universitatea merită acest lucru. Decență domnilor, decență!

Leave A Reply

Your email address will not be published.