(VIDEO) Avantajele flotei ruse din Marea Japoniei

0 297

Flota Rusiei din Pacific continuă cele mai ample exerciții, din acest an, în Marea Japoniei, demonstrând forța armelor sale, relatează publicația americană The National Interest citată de VestiRusia.

Autorul articolului, Mark Episkopos, și-a scris materialul după vizionarea unei înregistrări video, în care, distrugătorul ”Bîstrîi” lansează rachete anti-navă ”Moskit” asupra unei ținte, care imită o ambarcațiune inamică.

”Echipată cu motor cu reacție, P-270 ”Moskit” continuă să rămână una dintre cele mai puternice rachete de croazieră antinavă ale Rusiei”, punctează semnatarul articolului din The National Interest. Mark Episkopos subliniază că P-270 poate zbura cu o viteză egală cu 2.2 Mach (o unitate Mach înseamnă viteza sunetului), la o altitudine care nu depășește 20 de metri. În plus, ”Moskit” are suficientă forță pentru a distruge o navă cu deplasament de 20.000 de tone.

Comentatorul publicației americane notează, de asemenea, că, după lansarea rachetelor de la bordul distrugătorului ”Bîstrîi”, două avioane de atac MiG-31 și un avion A-50 intră în scenă, îndeplinind o misiune paralelă, adică urmăresc ”Moskit”-ele, exersând, astfel, o manevră de interceptare. ”De fapt, sunt două exerciții, într-unul singur”, a rezumat Mark Episkopos, comentând trucul militarilor ruși.

El precizează, de asemenea, că lansarea rachetelor ”Moskit” reprezintă ultima fază a manevrelor militare efectuate de Flota Rusă din Pacific, în Marea Japoniei. Analistul amintește că, recent, două bombardiere Tu-22M3 au imitat un atac asupra unei grupări de nave inamice, folosind inclusiv măsuri pasive de bruiaj.

”La rândul lor, două avioane de asalt MiG-31BM, din dotarea Flotei din Pacific, au decolat de pe un aeroport, de la marginea orașului Vladivoskok, interceptând cu succes cele două bombardiere”, se arată în articol.

În opinia lui Mark Episkopos, astfel de exerciții militare arată că Rusia deține un arsenal excelent, pe care este pregătită să-l folosească, în cazul unei amenințări la adresa securității naționale. Autorul articolului menționează, de asemenea, că, prin caracteristicile ei tehnice, racheta ”Moskit” este deosebit de periculoasă pentru potențialii inamici ai Moscovei.

Leave A Reply

Your email address will not be published.