Ministerul rus al apărării lansează acuzații grave la adresa SUA

0 313

SUA pregătește grupuri militare de sabotaj care ar fi însărcinate cu atacuri asupra infrastructurii petroliere siriene, a avertizat Ministerul rus al Apărării pe 29 iulie. Potrivit rapoartelor citate de South Front, astfel de grupuri au fost depistate în zonele al-Suwayda, al-Bukamal și Palmyra.

Șeful Direcției Operaționale a Statului Major rus,  Gen. Sergei Rudskoi, a declarat că SUA antrenează aproximativ 2.700 de militanți ai grupării Jaysh Maghawir al-Thawra dar și alte grupări militante. Grupuri de sabotaj instruite în SUA sunt desfășurate în zonele deținute de guvern pentru a destabiliza situația de acolo.

Partea rusească a adăugat că situația este de asemenea tensionată în zona Idlib. Potrivit Gen. Rudskoi, cel puțin 500 de membri ai Hayat Tahrir al-Sham au fost dislocate din partea de nord a zonei până în sudul Idlib.

El a adăugat că armata siriană a respins până acum două atacuri ale militanților asupra pozițiilor guvernamentale din nordul Hama și sudul Idlib. Aproximativ 300 de luptători, 10 tancuri de luptă și 20 de vehicule înarmate au fost angajațe în atacuri de grupurile militante.

Leave A Reply

Your email address will not be published.