Salvini îl invită pe Richard Gere să-i găzduiască în vilele sale pe migranţii de pe nava organizaţiei Open Arms

0 677

Ministrul de interne italian Matteo Salvini i-a cerut sâmbătă actorului american Richard Gere să-i găzduiască „în vilele sale” pe cei 160 de migranţi aflaţi la bordul unei nave care aparţine organizaţiei neguvernamentale spaniole Open Arms şi care aşteaptă ca o ţară europeană să le permită accesul într-un port sigur.

Nava organizaţiei se află de 10 zile în Marea Mediterană şi a solicitat în repetate rânduri autorizaţia de a-i debarca pe migranţii aflaţi la bordul său. În total sunt 160 de migranţi salvaţi în trei operaţiuni distincte: la 1 august au fost salvate de pe mare 55 de persoane, la 2 august alte 69 (din care trei femei au fost evacuate a doua zi din motive de sănătate) şi sâmbătă dimineaţa alte 39 de persoane.

Actorul american a vizitat vineri ambarcaţiunea, aflată în ape internaţionale, în largul insulei Lampedusa (sudul Italiei), pentru a aduce provizii şi a-şi arăta sprijinul pentru aceşti oameni, iar sâmbătă a participat la o conferinţă de presă pe insulă, alături de fondatorul ONG-ului, Oscar Camps.

Richard Gere a criticat legea antiimigraţie a ministrului italian de interne, Matteo Salvini, care impune amenzi ONG care salvează vieţi în largul mării şi a cerut să fie primiţi migranţii ajunşi în Europa şi care au strâns „atâtea povestiri de suferinţă”.

Salvini i-a replicat că această lege este necesară pentru ţară şi pentru a lupta împotriva traficanţilor de fiinţe umane şi a mafiilor, invitându-l totodată ironic pe actorul american să-i găzduiască pe migranţi „în vilele sale”.

„Generosul milionar îşi anunţă îngrijorarea pentru migranţii Open Arms, îi mulţumim: să le ducă la Hollywood, cu avionul său privat, pe toate persoanele aflate la bord pentru a le băga în vilele lui”, a scris Salvini.

Leave A Reply

Your email address will not be published.