Aproape un milion de hectare au fost distruse de incendiile din Bolivia

0 271

Suprafaţa devastată de incendiile care afectează Bolivia de mai multe zile a atins sâmbătă 950.000 de hectare, conform cifrelor furnizate de autorităţi, în pofida operaţiunilor pompierilor şi a sprijinului din partea unui Boeing Supertanker 747-400 închiriat de guvern de la o companie americană, relatează duminică AFP.

Cliver Rocha, directorul Autorităţii pentru controlul pădurilor şi terenurilor (ABT), a declarat că suprafaţa afectată de incendiile din Bolivia a ajuns la 950.000 de hectare şi că flăcările au distrus 32% din pădurea Chiquitano, unde 1.871 de familii din 11 comune şi 35 de comunităţi indigene au fost de asemenea afectate.

După ce a ajutat la stingerea incendiilor din munţii în apropierea Ipiás (est), bombardierul cu apă american va fi folosit deasupra Tucavaca, în regiunea Pantanal, o câmpie care se întinde în Bolivia, Paraguay şi Brazilia.

“Cea de-a treia operaţiune majoră se va desfăşura în munţii Otuquis (sud-estul ţării), cea de-a patra în Charagua, la frontiera cu Paraguay, iar cea de-a cincea în nord, în regiunile San Matias, San Rafael şi San Miguel de Velasco”, a declarat ministrul pentru relaţia cu Preşedinţia, Juan Ramon Quintana, care coordonează Cabinetul de urgenţă pe probleme de mediu creat pentru a face faţă catastrofei.

Operaţiunile bombardierului SuperTanker sunt întotdeauna însoţite de acţiuni ţintite ale elicopterelor militare şi, pe teren, de brigăzile formate din militari, ofiţeri de poliţie şi voluntari civili.

Leave A Reply

Your email address will not be published.