(VIDEO) Cea mai mare navă de cercetare și explorare din lume a fost construită la Tulcea

0 282

O zi monumentală pentru o navă monumentală. REV Ocean este încântat să anunțe prima lansare pe apă a celei mai mari și mai avansate nave de cercetare și expediție din lume (REV Ocean). După o perioadă de construcție extinsă și complicată în ultimele 18 luni, nava a fost coborâtă în cele din urmă în apă astăzi la șantierul naval VARD Tulcea din România.

Nina Jensen, CEO REV Ocean, a comentat: „Astăzi este o zi deosebit de interesantă, nava noastră de cercetare de ultimă generație a atins o etapă importantă și suntem acum cu un pas mai aproape de realizarea viziunii noastre de salvgardare a oceanului. Așteptăm cu nerăbdare să călătorească în Norvegia și să vedem următoarea etapă de progres către ambițiile noastre de a dezvolta soluții oceanice”.

REV Ocean se va strădui să completeze lacunele critice de cunoaștere, să dezvolte soluții inovatoare și să pună la punct sectoarele științei, afacerilor și politicilor pentru a realiza schimbări pozitive. Având în vedere rolul pistonelor oceanice, obiectivul este de a crea un impact pozitiv, măsurabil; oferă o cale pentru alții să urmeze și să motiveze următoarea generație de lideri oceanici. Viziunea noastră de a asigura – Un ocean sănătos – constituie mantra de bază a întregii organizații.

George Gill, director de proiect și reprezentant al proprietarilor, a declarat: „Este o experiență emoționantă. Dintr-o bucată de hârtie goală în urmă cu trei ani și jumătate s-a dezvoltat o experiență provocatoare, educativă, plină de satisfacții, proiectul a evoluat într-un lucru mult mai complicat și ambițios decât mi-am asumat vreodată și a fost un punct cheie al carierei personale. Echipa noastră de construcții, grupul VARD și partenerii noștri au lucrat și lucrează incredibil pentru a realiza această navă uimitoare. Mai avem un drum lung de parcurs  înainte, dar abia aștept să o duc în Norvegia și să înceapă următoarea fază. REV va fi o navă cu adevărat utilă pentru oceanele planetei noastre. ”

În săptămânile următoare, vasul va fi remorcat pe Dunăre, în Marea Neagră, prin Strâmtoarea Bosfor din Istanbul, traversând Mediterana, ieșind în jurul Strâmtoarei Gibraltar și va ajunge în cele din urmă la șantierul naval VARD din Brattvag, Norvegia.  Călătoria este de aproximativ 30 – 35 de zile, în funcție de condițiile de navigare.

Oystein Mikelborg, directorul operațiunilor REV Ocean, a adăugat: „Acum că faza inițială de construcție este completă, așteptăm cu nerăbdare livrarea ei în Norvegia, unde ne vom concentra pe instalarea de echipamente tehnice, echipamente științifice, laboratoare de cercetare și toate instrumentele interesante pe care cercetătorii au nevoie pentru a-și atinge obiectivele științifice de bază.

Nava va fi echipată pentru desfășurarea misiunilor care acoperă întregul ecosistem marin. Acesta va fi folosit de oamenii de știință pentru cercetarea orientată către „soluții” care explorează aspecte precum impactul pe care îl au emisiile de CO2 asupra oceanului, poluarea cu plastic și pescuitul haotic.

REV Ocean va fi un vehicul global incluziv pentru testarea și proliferarea soluțiilor oceanice. Nava are o lungime de 182,9 metri și va avea capacitatea de a găzdui 55 de oameni de știință și 35 de echipamente de cercetare. Echipamentele de la bord includ traulele științifice, sistemele sonar, laboratoarele, auditorium și sălile de clasă, Moonpool, AUV și submarin, un ROV cu o capacitate de adâncime de 6000 de metri și echipamente avansate de comunicare.

Leave A Reply

Your email address will not be published.