Casa Regală: Rămăşiţele pământeşti ale Reginei Elena vor fi aduse în Noua Catedrală Arhiepiscopală

0 279

Rămăşiţele pământeşti ale Reginei Elena vor fi aduse în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş, printr-o decizie a Custodelui Coroanei Române, Margareta.

“La 71 de ani de la plecarea în exil şi la 37 de ani de la trecerea Reginei Elena la cele veşnice, Majestatea Sa Margareta a decis aducerea rămăşiţelor pământeşti ale bunicii sale la Curtea de Argeş, în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală”, informează sursa citată.

Potrivit Casei Regale, la 3 mai 1896, a venit pe lume, la Palatul Tatoi, lângă Atena, Regina-Mamă Elena a României, mama Regelui Mihai I. Alteţa Sa Regală Principesa Elena a Greciei şi a Danemarcei a fost fiica Regelui Constantin I al elenilor şi a Reginei Sofia (născută Principesă Imperială a Prusiei).

Regina Elena fost sora Regilor George al II-lea, Alexandru şi Pavlos ai Greciei. S-a căsătorit la Atena, la 10 martie 1921, cu Principele Moştenitor Carol, de care a divorţat la 21 iunie 1928. În 1940 a devenit Regina-Mamă a României. A murit în ziua de 28 noiembrie 1982, la Lausanne. Spre deosebire de Regele Mihai I, Regina Elena nu a şi-a mai revăzut niciodată ţara.

Leave A Reply

Your email address will not be published.