În ciuda presiunii SUA, India comandă arme în valoare de 14,5 miliarde USD de la Rusia

0 298

Anul trecut, au fost încheiate contracte majore pentru furnizarea sistemelor S-400 dar și fregate ale proiectului 11356 la care se adaugă și un lot mare de muniții pentru Forțele Aeriene, Armată și forțele terestre.

India a comandat arme și ale echipamente militare de la Rusia în valoare totală de 14,5 miliarde de dolari, a declarat miercuri șeful serviciului federal de cooperare tehnico-militară, Dmitry Shugayev.

“Anul trecut și dar și anul acesta s-au negociat contracte în valoare 14,5 miliarde de dolari. Aceasta este o cifră impresionantă și reprezintă buna colaborea dintre India și Rusia”, au precizat oficialii ruși.

Shugayev a amintit că anul trecut, deși India a fost presată sub diverse forme să renunțe la colaborarea cu Rusia, s-au încheiat contracte majore pentru furnizarea echipamentelor militare.

“În prezent, vom continua discuțiile pentru furnizarea și producția autorizată a sistemului de apărare a aerului portabil Igla-S pentru India. După cum știți, am câștigat un concurs de licitație în valoare de un miliard de dolari”, a spus Shugayev. Întreținerea post-vânzare rămâne un aspect major al cooperării.

“În prezent, este una dintre principalele teme de pe ordinea de zi. În acest scop, am creat un grup de lucru rus-indian pentru întreținerea post-vânzare a echipamentelor”, a spus Shugayev.

Iuri Catriuc

Leave A Reply

Your email address will not be published.