Lotul Spaniei pentru meciul cu România este cotat la 845 milioane de euro!

0 286

Spania vine la București fără Isco sau Morata, dar când ne gândim la aria de selecție pe care o au ibericii, parcă niciodată nu se poate vorbi de criză. Iată 5 detalii interesante care compun un altfel de portret pentru o echipă fantastică:

  • All Big 5. Toate cele 5 campionate de top ale Europei se regăsesc pe lista cluburilor de proveniență a spaniolilor. Avem “crema” continentului începând cu PSG (Franța), Bayern și Dortmund (Germania), Napoli, Milan și Roma (Italia), City, Arsenal, Man United și Chelsea (Anglia), plus “autohtonele” Barcelona, Real Madrid, Valencia, Atletico Madrid ori Sevilla.
  • Au și doi brazilieni! Parcă nu era suficientă lista stelelor cu orgini 100% spaniole din lotul lui Robert Moreno 😊 Ea este completată cu Thiago Alcantara, mijlocașul născut în Italia din părinți brazilieni, al cărui tată este fostul campion mondial cu naționala carioca, Mazinho. Și de Rodrigo, atacantul din părinți brazilieni, fiul fostului fundaș stânga Adalberto de la Flamengo.
  • Mitralieră ofensivă. De la începutul lui 2018 până la meciul cu noi, Spania a disputat 18 partide – amicale, Cupa Mondială, Liga Națiunilor, preliminariile Euro 2020. A marcat 44 de goluri, o medie de aproape 3 goluri pe meci! Mai multe reușite decât au avut în tot sezonul 2018/19 de campionat echipe precum Genoa, Bordeaux sau Monaco!
  • Hala Madrid! Spania este împărțită în 17 comunități și orașe autonome, dar doar 5 dintre acestea au reprezentanți în lotul naționalei de acum. Deși doar a treia ca populație din total, Comunitatea Madrid oferă cei mai mulți jucători, adică 7: De Gea, D. Carvajal, D. Llorente, Hermoso, D. Parejo, P. Sarabia, Rodri. Andaluzia completează cu 5 nume (J. Navas, S. Ramos, Suso, F. Ruiz, D. Ceballos), în vreme ce podiumul se încheie, la egalitate, cu câte 3 jucători, prin Țara Bascilor (Kepa, U. Nunez, Oyarzabal), Catalunia (P. Lopez, J. Alba, Busquets) și Comunitatea Valencia (Gaya, Saul, P. Alcacer). În timp ce Rodrigo e născut în Brazilia, iar Thiago, în Italia.
  • 845 milioane euro. Aceasta e cota de piață cumulată a lotului Spaniei, potrivit transfermakt.de. Dacă cineva ar vinde toți acești jucători acum, ar putea plăti o lună salariul mediu brut pentru aproape 800.000 de români 😊

Leave A Reply

Your email address will not be published.