Fotbal, preliminarii Euro 2020/ România – Spania 1-2 TRICOLORII NU AU MAI TRAS LOZUL CÂȘTIGĂTOR

0 284

Conform așteptărilor oamenilor de fotbal realiști, echipa națională de fotbal a României a fost învinsă de Spania cu scorul de 2-1 într-un meci contend pentru preliminariile Euro 2020. Jucătorii selecționați de Cosmin Contra au fost dominați într-o manieră categorică de spanioli și doar intervențiile uluitoare ale lui Tătărușanu au făcut ca scorul să nu fie unul de proporții.

Spania a practicat jocul obișnuit de pase, a combinat și a rupt ritmul atunci când se apropia de poarta noastră. Semnalul unui asalt nemilos a fost dat încă din secunda 30 când Alcacer a fost blocat in extremis de portarul nostrum în situație de unu la unu. Fostul portar al Stelei a mai avut o intervenție salvatoare în minutul 6 când tot Alcacer a s-a aflat în fața golului.

Tătăruşanu a fost providenţial în min. 11, la lovitura de cap a lui Ramos, şi 13, când a respins cu piciorul şutul din voleu al lui Jordi Alba. Tricolorii au avut prima tentativă de șut în minutul 30 când Chiricheș a trimis mingea departe de poarta spaniolă.

În min. 27, la o acţiune rapidă a oaspeților, Deac l-a călcat în careu pe Ceballos, iar Ramos a transformat fără probleme penalty-ul primit (29).Până la pauză, Tătăruşanu a mai avut două intervenţii salvatoare, în faţa lui Rodrigo (35) şi a lui Alcacer (37).

Spania avea la pauză o posesie a mingii covârşitoare, 73%-27%, şi un raport de 8-0 la şuturile pe poartă, echipa României fiind depăşită ca viteză, tehnică, simţ de anticipaţie, forţă.

Repriza a doua a început în aceiași notă de dominare spaniolă iar în minutul 47 scorul s-a majorat la 2-0 prin Alcacer. Au urmat apoi ocaziile mari semnate de Alba și Ruiz. Contra a mutat cu Andone care a și reușit să înscrie singurul gol al echipei noastre în minutul 59.

Pe fondul unei relaxări a formației oaspete tricolorii au încercat să pună mai multă presiune la poarta Spaniei însă fără rezultat. În minutul 80 al meciului Spania a rămas în 10 oameni, Llorente fiind eliminat pentru un fault comis la Pușcaș din postură de ultim apărător.

Tribunele au tresărit în minutul 81 când Hagi a șutat din lovitură liberă dar mingea s-a lovit de Benzar, infiltrate neinspirat în zidul spaniol. Spania a mai avut o acţiune periculoasă în minutul 87, dar Sarabia a şutat peste poartă.

Finalul de meci a fost dramatic, cu echipa noastră trecând de puțin pe lângă un miraculos 2-2 putând să demonstreze că este sufficient să mergi la examen fără să înveți nimic și să pleci cu o salvatoare notă de 5. Cu un Deac apatic, cu o apărare de amatori, România nu putea spera la mai mult de la acest joc. Și nici nu cred că vom face mare brânză cu Suedia și Norvegia. Toșca, Grigore, Nedelcearu și Benzar au arătat ca niște fundași începători, nesiguri, adevărate pietre de moară atârnate de o echipă care speră să meargă la Euro.

De menționat faptul că partida a fost precedată de un moment de reculegere în memoria fiicei fostului selecţioner spaniol Luis Enrique, decedată la vârsta de doar 9 ani. Jucătorii celor două echipe au purtat banderole negre. Momentul de reculegere a fost stricat în prostul obicei românesc de o facțiune dură a galeriei noastre care a huiduit copios. “Fiica lui Luis Enrique a murit în mod tragic. Cu toate acestea, se pare că vestea nu a fost tradusă şi în limba română”, au scris olandezii de la Sport Nieuws. Partida a început cu o întârziere de două minute din cauza petardelor și torțelor aruncate în teren de suporterii români.

Ba mai mult, în timpul meciului, doi suporteri au pătruns în teren. Pentru aceste nereguli, România ar putea juca meciurile capital cu Suedia și Norvegia cu porțile închise.

Reacții după meci:

Sunt foarte fericit că sunt primul selecţioner care câştigă aici. O primă repriză cu multe ocazii de gol pe care din păcate nu le-am putut materializa. În repriza a doua ei au forţat mai mult şi au riscat mai mult. Ni s-a întâmplat ceva ce trebuie să îmbunătăţim: dacă nu suntem împreună, organizaţi, putem pierde mingi şi putem primi goluri. Cred că dincolo de intervenţia lui Kepa, am fost ofensivi şi am lăsat o impresie bună aici.

Faptul că am suferit ne poate face mai puternici. Ştiam că România este o echipă eficientă în ultimele minute, dar cred că rezultatul putea fi chiar şi mai mare. Echipa trebuie să marcheze mai mult, pentru că situaţii de gol au fost. Saul şi Fabian sunt oamenii care au schimbat sistemul de joc. Amândoi se lasă excelent în bandă, ne oferă fotbal şi goluri. Llorente? Eu am mare încredere în el, iar alături are un fotbalist foarte mare care îl ajută (n.r Sergio Ramos). România ne-a pus probleme şi se va lupta sigur pentru calificare. Norvegia va avea probleme la Bucureşti.” a spus Robert Moreno, selecționerul de conjuctură al Spaniei.

”Am avut prea mult respect pentru ei, ne-a fost teamă, am și zis ieri că îmi e frică să nu ne temem prea mult de ei. Asta s-a întâmplat în prima repriză, nu am câștigat aproape niciun duel.

Eu zic, totuși, că nu ne-am făcut de rușine și am fost foarte aproape de un egal care ar fi fost foarte bun pentru noi. ”Tătă” a fost cel mai bun în prima repriză, el ne-a ținut în joc. Asta este, sperăm să nu facem surprize neplăcute cu Malta.

Din păcate apelul pe care l-am făcut peste tot, de a fi civilizați, a fost în zadar. Nu știu dacă cei din galerie au văzut că se ține un moment de reculegere, riscăm să jucăm fără spectatori, e păcat”, a spus selecționerul României, Cosmin Contra.

ROMÂNIA – SPANIA 1-2

Stadion: Arena Națională; Spectatori cca. 50.000

Au marcat: Andone (59) / Ramos (29 pen.), Alcacer (47)

ROMÂNIA: 12. Tătărușanu – 2. Benzar, 5. Nedelcearu, 6. Chiricheș – cpt., 21. Grigore, 3. Toșca – 17. Deac (10. Maxim, 71), 18. Marin, 8. Stanciu (11. Hagi, 63) – 9. Pușcaș, 13. Keșeru (23. Andone, 56). Selecționer: Cosmin Contra. Rezerve: 1. I. Radu, 16. Niță – 4. Rus, 7. Grozav, 14. Păun, 15. Anton, 19. Bordeianu, 20. Ștefan, 22. Cicâldău

SPANIA: 13.Kepa – 22. Navas, 3. Llorente, 15. Ramos, 18. J.Alba – 17. Ruiz, 5. Busquets, 8. Niguez – 19. Rodrigo (12. Oyarzabal, 71), 9. Alcacer (4. Hermoso, 84), 6. Ceballos (7. Sarabia, 76). Selecționer: Robert Moreno. Rezerve: 1. De Gea, 23. Pau Lopez – 2. Carvajal, 10. Alcantara, 11. Suso, 14. Gaya, 16. Rodri, 20. Nunez, 21. Parejo

Leave A Reply

Your email address will not be published.