Arheologii israelieni cred că ar putea să fi găsit oraşul biblic Emaus, unde Iisus S-a arătat după Înviere

0 300

Arheologii israelieni ar putea fi pe punctul de a rezolva un mister milenar, după ce au descoperit la Kiriath-Jearim vestigiile unei fortificaţii care datează de 2200 de ani.

Arheologii consideră că ar fi găsit oraşul biblic Emaus. În drumul spre acest oraş Iisus Hristos li s-a arătat după Înviere ucenicilor Luca şi Cleopa. Fortificația datează din perioada elenistică, când influența greacă antică în regiune a fost puternică.

Israel Finkelstein, profesor universitar în Tel Aviv, a declarat  că zidurile au fost reparate în perioada ulterioară stăpânirii romane în primul secol după Hristos. În Evanghelia după Luca 24:13-35 satul Emaus este menţionat ca fiind situat la 60 de stadii de Ierusalim, o distanţă care corespunde cu cei 11 kilometri (7 mile) care separă orașul de dealul Kiriath-Jearim și Abu Ghosh.

Emmaus este descris și în istoriile antice ca fiind un oraș fortificat la vest de Ierusalim. Situl Kiriath-Jearim se află la vest de Ierusalim. Kiriath-Jearim este menționat în Biblie ca fiind şi unul dintre locurile în care a stat Chivotul Legământului.

Pe de altă parte, sunt şi alte locaţii sugerate ca fiind satul Emaus, cum ar fi vechiul oraș bizantin Emmaus Nicopolis și satul modern Motza.

Leave A Reply

Your email address will not be published.