Derby cu fotbal regal!

0 279

FCSB şi Dinamo au remizat, duminică seară, scor 1-1 (1-1), în derby-ul etapei a XII-a a Ligii I, într-o partidă întreruptă din cauza obiectelor aruncate în teren de galeria oaspete.

Golurile au fost marcate de Florinel Coman, în minutul 29, respectiv Denis Ciobotariu, în minutul 9, pentru oaspeţi.

Eternul derby nu înseamnă doar fotbal, pasiune și rivalitate, ci și umanitate. Cel mai așteptat meci din fotbalul autohton a fost precedat de două momente emoționante, ambele echipe având de comemorat dispariția unor oameni dragi: FCSB l-a pierdut pe unul dintre membrii de bază ai galeriei: Aurel ”Rică” Petre, plecat dintre noi la vârsta de 41 de ani, în timp ce roș-albii şi-au omagiat căpitanul, Cătălin Hâldan, de la a cărei dispariţie au trecut 19 ani.

Meciul a început promițător, cu ocazia din minutul 2 a lui Florinel Coman, care a șutat la colțul lung, însă Piscitelii a respins.

Replica gazdelor a venit în minutul 9, în urma unei lovituri de colț, de pe partea dreaptă, transformată în gol de Ciobotariu, care a reluat, cu capul, de lângă Oaidă.

După golul primit, “roş-albaştrii” s-au instalat în jumătatea de teren a oaspeţilor, de unde au tot încercat să găsească breşa spre golul egalizator.

Şi egalarea avea să vină în minutul 29, la o fază la care au colaborat Panţîru – Tănase – Coman, iar Florinel l-a învins cu un şut plasat pe portarul dinamovist.

În minutul 30, la un corner pentru FCSB, galeria lui Dinamo a aruncat spre Florinel Coman cu diverse obiecte. Coman a aplaudat ironic, iar arbitrul Istvan Kovacs i-a arătat cartonaşul galben jucătorului nostru. În careu s-a creat o busculadă, în urma căreia Corbu şi Tănase au fost şi ei avertizaţi. Galeria lui Dinamo a continuat să arunce cu obiecte spre Coman, dar şi spre arbitrul Kovacs, însoţite de scandări xenofobe. În acel moment, arbitrul s-a consultat cu observatorul partidei şi au luat decizia întreruperii partidei pentru zece minute.

În prelungirile reprizei, o nouă fază fixă a creat panică la poarta lui Bălgrădean şi doar intervenţiile lui Planic, care a scos de pe linia porții şi bara au făcut ca tabela să rămână neschimbată.

La prima acţiune a roş-albaştrilor din partea secundă, nou-intratul Adi Popa a fost la un pas să înscrie, dar Piscitelli a avut o intervenţie providenţială.

Dinamo a scăpat cu faţa curată, din nou, în minutul 52, în urma unui corner executat de Adi Popa, dar balonul trimis cu capul de Florin Tănase a întâlnit transversala.

Trei minute mai târziu, pe un contraatac, oaspeţii au fost aproape să înscrie la incursiunea lui Moldoveanu, dar Iulian Cristea a respins în corner din faţa lui Montini.

În minutul 67, dinamoviştii au avut o nouă oportunitate de a marca după o acţiune în flancul stâng, însă şutul lui Neicuţescu a trecut la o palmă de buturile lui Bălgrădean.

În minutul 71 s-a petrecut cea mai controversată fază a partidei: Gnohere este faultat clar în careu, arbitrul lasă jocul să continue, iar mingea ajunge la Popescu, care este faultat şi el, Kovacs lasă jocul să continue din nou. Balonul ajunge la Tănase, care înscrie cu un şut sub transversală, însă arbitrul decide să fluiere fault, spre nemulțumirea jucătorilor și a celor peste 30.000 de suporteri roș-albaștri.

În minutul 79, Moruţan, intrat în partea a doua, se distrează cu apărarea lui Dinamo, pasează cu călcâiul până la Adi Popa, iar acesta trimite în gura porţii, dar Gnohere este surprins în ofsaid.

În minutul 89, Florinel Coman a executat excelent o lovitură liberă de la aproximativ 20 m, lateral stânga, însă Piscitelli a scos din vinclu cu un reflex salvator.

Un nou derby s-a încheiat nedecis şi, după cum s-au desfăşurat ostilităţile pe teren, FCSB poate spune că a pierdut două puncte mari.

FCSB – DINAMO 1-1 (1-1)

Marcatori: Coman (29) / D. Ciobotariu (9)

FCSB: Bălgrădean – Manea (Moruţan 75), I. Cristea, Planic, Panțîru – Vînă (Adi Popa 46), Oaidă, Ov. Popescu – Man (Gnohere 46), Tănase, Coman.

Antrenor: Bogdan Argeş Vintilă.

DINAMO: Piscitelli – Ciobotariu, Puljic, M. Popescu, Corbu – Mrzjak (Răuţă 60), C. Filip – Neicuțescu (GD. Popa 75), Nistor, Moldoveanu (Furtado 90+1) – Montini.

Antrenor: Dusan Uhrin.

Arbitru: Istvan Kovacs. Asistenți: Florin Marinescu, Ovidiu Artene. Rezervă: Iulian Călin.

Cartonașe galbene: Coman (31), Tănase (31), Vînă (45+2), Oaidă (59), Planic (71), Ov. Popescu (74) / I. Filip (2), Puljic (18), Neicuţescu (27), Corbu (31), Nistor (76), Ciobotariu (87), Piscitelli (90+2).

Leave A Reply

Your email address will not be published.