Singura biserică din Cluj-Napoca construită în perioada comunistă a fost sfințită

0 259

Mitropolitul Andrei al Clujului a sfințit sâmbătă singurul locaș de cult din Cluj-Napoca construit în perioada comunistă. Biserica găzduiește și primul spaţiu de artă contemporană din cadrul unui edificiu religios: Galeria „Horeb”.

Biserica are ca ocrotitor pe „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” și este situată în cartierul „Între Lacuri”. După slujba de sfințire, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului a oficiat Sfânta Liturghie. În omilia rostită, ierarhul le-a vorbit credincioșilor despre Sfânta Liturghie, criteriul „credinței adevărate”.

La final, Înaltpreasfinția Sa, o oferit distincții de vrednicie atât preoților din cadrul parohiei cât și celor ce au contribuit la restaurarea locașului de cult. Biserica „Sfântul Proroc Ilie” a fost edificată între anii 1984-1990, având o arhitectură atipică. A fost construită fără turle sau cruci, pentru a nu deranja autoritățile vremii.

La subsolul bisericii, funcționează Parohia misionară „Sfinții Ierarhi Mărturisitori Ardeleni” în cadrul căreia se oficiază duminical și în sărbători Sfânta Liturghie pentru credincioşii cu deficienţe de auz şi vorbire din Cluj-Napoca.

Leave A Reply

Your email address will not be published.