PNL vrea să desăvârșească opera lui Emil Boc! Închide mai multe spitale din țară!

0 370

Comasarea mai multor spitale sau închiderea multora dintre unitățile spitalicești înseamnă o crimă la adresa populației. Haosul creat de guvernul Emil Boc care a decis să închidă foarte multe spitale din țară are șanse mari să revină sub mânuța liberală a lui Ludovic Orban. Potrivit știripesurse.ro în regiunea Moldova vor fi închise: Spitalul de boli cronice din Târgu Frumos, Spitalul Orășănesc Buhuși, Spitalul Municipal Comănești, Spitalul din Gura Humorului, Spitalul de Boli Cronice din Siret, Spitalul Bicaz.

În Ardeal și Maramureș, vor fi trecute în conservare: Spitalul Orășănesc Jobou, Spitalul de Boli Cronice din Crasna, Spitalul Orășănesc Ștei, Spitalul Beclean, Preventoriu TBC Copii Ilișua, Spitalul de Psihiatrie Cavnic, Spitalul Municipala Gherla, Spitalul Municipal Câmpia Turzii, Institutul de Urologie Câmpia Turzii.

În zona de sud, liberalii vor să treacă pe linie moartă Spitalul Orășănesc Balș, Spitalul Orășănesc Baia de Aramă, Spitalul Brezoi, Spitalul Rovinari, Spitalul Bumbești Jiu, Spitalul de Pneumonilogie Lemnea și Spitalul Filiași sau Spitalul Orășănesc Segarcea.

Închiderea spitalelor pe motiv că ar fi neperformante și că toacă bani inutil de la buget înseamnă concedierea a zeci de medici, sute de asistenți medicali și alt personal de specialitate. Medicii susțin că o astfel de măsură ar înseamna o adevărată criză în sistemul de sănătate, o aglomerare incredibilă la secțiile de urgență ale spitalelor județene dar și o înflorire a sistemului medical particular.

”S-a mai încercat o manevră ticăloasă și în trecut. De fapt băieții ăștia șmecheri vor să închidă spitalele, să le țină puțin timp în conservare pentru ca apoi să le privatizeze existând în acest moment presiuni uriașe ale unor băieți deștepți care așteaptă să pună mâna pe o vacă de muls bani grași de la buget. Te simți rău, mergi la privat, scoți bani din buzunar și ești tratat. Dacă nu ai bani, atunci te tratezi după ureche sau Dumnezeu cu mila”, ne-a declarat un medic de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești sub protecția anonimatului.

Surse medicale susțin că în sertarul lui Ludovic Orban se află și un proiect care prevede privatizarea sistemului național de urgență. Vom reveni cu informații despre acest subiect de interes național.

Leave A Reply

Your email address will not be published.