Victor Ponta, licheaua politică

0 365

Acum 4 ani când opinia publică rămânea șocată de evenimentele încă nelămurite de la Colectiv, zeci de mii de oameni din garda nouă, cea a facebookului au ieșit în stradă urlând despre corupți și de cât de nașpa este ciuma roșie.

Ponta, deși a avut în spate milioane de voturi s-a grăbit să arunce mănușa, să demisioneze și îi provoace lui Werner Iohanis un rictus de hienă în colțul gurii. S-a jucat un meci frumos în politica românească. Stropit cu șampanie din belșug, la Cotroceni, de tehnocrații ”zero” conduși de același ”zero” Cioloș. Ponta s-a retras fiind încolțit de niște dosare penale. Booon! Între timp, omul de casă al lui Ghiță Asesoft s-a infiltrat din nou în politică înființând un artificial partid numit PRO România, furând cu abilitate parlamentari cu precădere de la PSD. Apoi, în subsolurile politicii, prin săgeți negociatoare, a început să bage zânzanie în formațiunea politică aflată la putere căutând astfel cu orice preț să acapareze partidul pe care l-a trădat în urmă cu 4 ani când, știm cu toții, a ignorat voturile a milioane de români.

La fel ca Tăriceanu, Ponta este un fricos. Vorbește de lupte politice dar atunci când trebuie să scoată baioneta își umezește ochii ca un pisic (vorba lui Băsescu) și preferă să zgârâie cu gheruța roata de cașcaval în speranța că îi va rămâne ceva pe lăbuțe. Ponta, la fel ca Tăriceanu nu este un partener de lungă durată. El este schimbător, are vocația trădării și nu reprezintă un soi de politician versat, sigur pe el, care să știe ce să facă. Pentru Ponta, Colectiv a fost eticheta definitivă a ratatului politic. Ponta spune că nu va vota guvernul lui Orban. Ba îl va vota, și cu mâinile și cu picioarele. Pentru că niște băieți i-au transmis un semnal după patru ani publicând în mediul online un filmuleț cu o intervenție a salvatorilor IGSU în fatidica noapte Colectiv.

Intervenție în opinia unora, deficientă care a condus la morți.Fostul ministru al sănătății, Bănicioiu tremură dar nu mai mult decât fostul său șef de guvern. Ponta nu este un cavaler al luptei de lungă durată. Nu își pune armura și nici nu urcă pe cal. Preferă botoșeii de pluș cu chipul lui Miky Mouse pe ei, preferă confortul, căldura. Așa că Orban merge în Parlament fluierând și dansând în același timp. În Ponta nu poți să ai încredere nici dacă ai în mână, în același timp, careu de ași și quintă royală. Omul este nesigur pentru orice alianță. La fel ca Tăriceanu. Nu degeaba s-au unit băieții. Dacă ar fi existat o lege care să interzică migrația parlamentarilor de la un partid la altul, Ponta nu ar mai fi contat în nici o schemă politică. Pe lângă imineta validare lui Orban în funcția de prim ministru întru bucuria multinaționalelor care își freacă lăbuțele de bucurie, mai avem și prezidențialele. Unde, Ponta, va face un blat sigur și eficient. Ce ați spune dacă Ponta ar anunța în turul doi al prezidențialelor că va recomanda votanților lui Mircea Diaconu să îl susțină pe Iohannis? Că așa este în Colectiv…Nu Viorele?

PS: Democrația lor înseamnă grupuri de interese, afaceri grele, bani care curg ca izvoarele în buzunarele politicienilor lichele…Ne vom ocupa de toate lichelele politice care zac ca niște porci în mocirlă pe munți de bani!!!

Leave A Reply

Your email address will not be published.